Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κενό ασφαλείας στο Google Play βγάζει στη φόρα προσωπικά στοιχεία


 Εν εξάλλω καταστάσει βρίσκονται οι χρήστες του Google Play, μετά τον εντοπισμό κενού ασφαλείας στο κατάστημα εφαρμογών της Google, που εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό developer Dan Nolan που εντόπισε αυτό το λάθος, κάθε φορά που ένας χρήστης κατεβάζει μία εφαρμογή από το Google Play, τα προσωπικά στοιχεία του, όπως το όνομά του και το email του, μεταφέρονται στον προγραμματιστή τής εφαρμογής, χωρίς να ενημερώνεται για αυτό ο χρήστης.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κάθε προγραμματιστής μπορεί ανά πάσα στιγμή να εντοπίσει όλους τους χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή πράγμα που δεν είναι και πολύ σωστό αφού τα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες του χρήστη που είναι αποθηκευμένα στη Google δεν θα έπρεπε να φεύγουν σε τρίτους.
http://www.sofokleousin.gr/archives/125286.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου