Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Καρτολαγνείας συνέχεια. Έρχεται τον Μάιο η φοροκάρτα. Προαιρετική μέχρι το τέλος του χρόνου μετά υποχρεωτική!!


Παρά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τον Δεκέμβριο, η οποία έκρινε ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα, αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτα συναλλαγών του υπουργείου Οικονομικών, η συγκεκριμένη κυβέρνηση βιάζεται, "καίγεται" θα λέγαμε να εφαρμόσει την επίδοση στον ελληνικό λαό καρτών, χωρίς- όπως φαίνεται στο ανωτέρω δημοσίευμα - να γίνει με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση όπως γίνεται εν προκειμένω, και όπως σαφέστατα έχει δηλώσει η Αρχή ότι έπρεπε τα βασικά χαρακτηριστικά της επεξεργασίας των στοιχείων να γίνουν με νόμο και εν συνεχεία η υπουργική απόφαση να καθόριζε τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Η είδηση της εσπευσμένης και παράτυπης φοροκάρτας.

«Από τον προσεχή Μάιο οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους την φοροκάρτα, στην οποία θα καταγράφονται απευθείας όλες οι συναλλαγές τους με τις επιχειρήσεις.
Θα μοιάζει με μια συνηθισμένη πιστωτική κάρτα, θα είναι προαιρετική μέχρι το τέλος τού χρόνου και θα χορηγείται από τις τράπεζες χωρίς κόστος.



Με sms ή μέσω διαδικτύου θα μπορούν να ενεργοποιήσουν οι καταναλωτές τη φοροκάρτα καταγραφής των αποδείξεων, αφού την προμηθευτούν από την τράπεζα της επιλογής τους.

Το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία το project ενεργοποίησης των καρτών με sms, ενώ κατέληξε σε μια υπεραπλουστευμένη μορφή κάρτας η οποία δεν θα ενσωματώνει κανένα προσωπικό στοιχείο του φορολογουμένου, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Μέσω αυτής οι αποδείξεις δαπανών θα περνούν απευθείας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με μία ενδιάμεση «στάση» στις τράπεζες, ώστε να προσμετρούνται για το χτίσιμο του αφορολογήτου.»

Πηγή είδησης    ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου