Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μητροπολίτης Τριπόλεως: Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες της Λιβύης


Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες που ζουν στη Λιβύη, όπως διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μητροπολίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος.
«Πονάει η καρδιά μου για τα όσα συμβαίνουν. Οι Λίβυοι, ως λαός, είναι καλοί άνθρωποι…

Τα βράδια ακούμε τους βομβαρδισμούς, κλεισμένοι στα σπίτια μας, την ημέρα όμως επικρατεί ηρεμία. Η κατάσταση είναι δύσκολη από μόνη της και η αβεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί, βασανίζει τις ψυχές των ανθρώπων», δήλωσε ο μητροπολίτης.

Όπως είπε, καθημερινά προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους Έλληνες ομογενείς στην πρωτεύουσα Τρίπολη, περίπου 20 οικογένειες, με τις 16-17 Ελληνίδες που έχουν παντρευτεί με Λίβυους, αλλά και με μεμονωμένους Έλληνες εργαζόμενους, που επέλεξαν να παραμείνουν στη χώρα, μετά την επιχείρηση διάσωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στις 28 Φεβρουαρίου.


Ο μητροπολίτης μαζί με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Τριπόλεως, Δημήτρη Αναστασίου, επισκέπτονται την ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην παλιά πόλη, για να διαπιστώσουν αν όλα είναι καλά.
Οι λειτουργίες, από την αρχή των γεγονότων στη Λιβύη, πραγματοποιούνται κανονικά κάθε Παρασκευή (σ.σ. λόγω της αργίας στη χώρα, η κυριακάτικη λειτουργία γίνεται την Παρασκευή). 
Το ελληνικό σχολείο, όπως και όλα τα υπόλοιπα, παραμένει κλειστό, ενώ η κυκλοφορία μετά τις 18:00 απαγορεύεται.

«Προσπαθούμε να παραμείνουμε ήρεμοι, ακόμα και την ώρα που ακούγονται τρομακτικά τα χτυπήματα, όπως χθες βράδυ, από τα ανατολικά της Τρίπολης, όπου σε απόσταση 6-7 χιλιομέτρων βρίσκονται στρατόπεδα και στρατιωτική βάση», δήλωσε, από την πλευρά του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης Αναστασίου, Έλληνας τρίτης γενιάς. 
Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει ότι δεν το έχει μετανιώσει, που δεν έφυγε από τη χώρα. 

«Πού να πάμε, άλλωστε;(*) Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ είναι η ζωή μας όλη. Γι αυτό και αποφασίσαμε να μείνουμε στην Τρίπολη, κοντά στον Μητροπολίτη μας και στον Αγιο Γεώργιο, να τον προστατεύουμε και να μας προστατεύει», καταλήγει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
atticafreepress.gr
____________________

(*) Σχόλιο Αναβάσεων:  Είναι πολύ σωστή η ερώτησή του. Γιατί αν ερχόταν εδώ (ειδικά στην Αθήνα) θα νόμιζε ότι βρίσκεται στο Μπαγκλατέζ, ή στην Βιβλική Βαβέλ. Θα κινδύνευε συνεχώς η ζωή του και η ακεραιότητα και ασφάλεια της οικογενείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου