Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μητρόπολη Γλυφάδος Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Ευαγγελισμού και οι Γ΄ Χαιρετισμοί της Παναγίας μας.


Με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τελέσθηκε η Δοξολογία για την απελευθέρωση του Έθνους από τον ζυγό των Τούρκων το 1821, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος  ιερούργησε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας , με την συμμετοχή πλήθος Ιερέων, του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γλυφάδας, αξιωματούχων του στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας, την μαθητιώσα Νεολαία και άλλων επισήμων και πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την απελευθέρωση της Πατρίδος κατά το 1821.

Στη συνέχεια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτου τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση και ακολούθησαν ο πανηγυρικός της Ημέρας , κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση των Σχολείων.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ίδιο Καθεδρικό Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Γ΄ Στάση των χαιρετισμών της Παναγίας μας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου, αναμεταδιδόμενος τηλεοπτικά από το 1ο κρατικό κανάλι της Ελληνικής τηλεοράσεως. Εκεί στην ομιλία του Σεβασμιώτατος τόνισε για την σημασία και το βαθύτερο νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού για την ανθρωπότητα και την σωτηρία μας.

π. Αντώνιος Χρήστου
                                                        Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου