Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μια εκδήλωση που άξιζε να είναι κανείς….


Είναι ωραίο να ξαφνιάζεσαι  ευχάριστα από εκδηλώσεις που συμμετέχεις, ιδιαιτέρως όταν δεν το έχεις προγραμματοποιήσει. Στις 12/1/2011 βρέθηκα λοιπόν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών σε μια εκδήλωση που οργάνωσαν :

α) Διορθοδόξου Συνδέσμου «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
β) Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών & Πνευματικών Αξιών
γ) Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»
καθώς και
δ) περιοδικού «ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ».
Με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιττας  και της βράβευσης:
1ον ) Αείμνηστου Προεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, που είχε το σθένος να μη υποκύψει στις παντοειδείς πιέσεις και βροντοφώνησε το ΟΧΙ εναντίον του σχεδίου ΑΝΑΝ.

2ον ) Την ηρωίδα ελληνίδα δασκάλα Ελένη Φωκά, πού, εγκλωβισμένη επί 23 ολόκληρα έτη στα κατεχόμενα της Κύπρου, εξακολουθούσε να διδάσκει τα ελληνόπουλα.

3ον) Την επίτιμη Γενική Γραμματέα του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Εκπαιδευτικό Τέχνης, κυρία Ρένα Ηλία-Ανούση.
  
Τὸ  3ωρο πρόγραμμα  περιλάμβανε:

1)         Σύντομη προσευχή, απολυτίκια των προστατών αγίων των οργανώσεων που οργάνωσαν την Εκδήλωση.
2)          Περιληπτική ενημερωτική αναφορά για τα πεπραγμένα τους.
3)          Παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με το οργανικό συγκρότημα του κ. Γεωργίου Δαλιάνη «Πανελλήνιος σύλλογος φίλων γνήσιου δημοτικού τραγουδιού, του χορού και της παραδόσεως Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» με την συνοδεία του συγκροτήματος «Αὐλός».

4) Την σύγχρονη  «Μπουμπουλίνα»,  ηρωϊκὴ δασκάλα των Πομακοχωριών της Θράκης μας, κυρία Χαρά Νικοπούλου, με επίκαιρη ομιλία  και τραγούδια.

   Μου έκανε εντύπωση ο παλμός και ο ενθουσιασμός που σου έδινε την εντύπωση ότι γενικά ξυπνάμε ως έθνος και γυρίζουμε (τουλάχιστον για τους παρισταμένους) στην παράδοση και την ορθόδοξη πίστη, ως απάντηση στην σύγχρονη οικονομική, εθνική και πνευματική κρίση!

   Σε μερικές στιγμές κατά την γνώμη μου υπερβάλαμε βέβαια λίγο (σε μερικές εκφράσεις ή τραγούδια) ….αλλά όταν χάνεις το μέτρο προς τα κάτω…χρειάζεται να το χάσεις και προς τα πάνω, για να μπορέσεις να ισορροπήσεις…!

Καλή δύναμη σας παραθέτω μερικά βίντεο, ιδιαίτερα από την ομιλία και τα τραγούδια της δασκάλας Χαράς Νικολοπούλου για να πάρετε μια γεύση!

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου