Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Προσοχή στα Αρτύσιμα ψωμιά


 Τον τελευταίο καιρό, έχουν πληθύνει τα ψωμιά του τόστ που εμπεριέχουν γάλα σε σκόνη ή ορό γάλακτος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που ψωνίζουμε και καταναλώνουμε ιδιαίτερα στις ημέρες νηστείας.

Ενδεικτικά μερικά αρτύσιμα ψωμιά του τοστ είναι:
Όλα τα ψωμιά ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ εκτός από την ποικιλία ολικής αλέσεως, το "ΤΟΣΤΙΜΟ-ΚΡΙΣ ΚΡΙΣ",  το "ΨΙΧΑ-ΚΑΤΣΕΛΗΣ", το απλό ψωμί για τοστ του super market "ΓΑΛΑΞΙΑΣ"

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι ότι κανένα από τα ψωμιά του τοστ δεν είναι άλαδο, καθώς όλα (με κάθε επιφύλαξη για τυχόν εξαιρέσεις) περιέχουν φυτικά έλαια. Οπότε στις ημέρες ξηροφαγίας, μπορούμε να αγοράσουμε τον επιούσιο άρτο μας από κάποιο φούρνο, για τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν χρησιμοποιεί λάδι στην παρασκευή του ψωμιού.

Καλό είναι να κοιτάζουμε σε ό,τι προιόν ψωνίζουμε τα συστατικά του, εφόσον έχουμε αποφασίσει να νηστέψουμε τις ημέρες που έχει θεσπίσει η Εκκλησία μας.

Να μην καταναλώνουμε άκριτα οτιδήποτε θεωρούμε νηστίσιμο αν δεν το ερευνήσουμε πρώτα. Εφόσον αναγράφονται σε όλα τα προιόντα τα συστατικά τους, πρέπει να τα διαβάζουμε προσεκτικά.

Το παρόν δημοσίευμα αποσκοπεί καθαρά στην ενημέρωση των ευσυνείδητων Χριστιανών της πατρίδος μας, που ίσως αγνοούν αυτή τη λεπτομέρεια και όχι στην αρνητική διαφήμιση των εταιρειών παραγωγής άρτων, οι οποίες εντίμως μας προειδοποιούν για το τί τρώμε, αναγράφοντας τα συστατικά σε κάθε συσκευασία.

Σημείωση:
Σε όλα σχεδόν τα προιόντα αναγράφεται η προειδοποίηση ότι μπορεί να περιέχουν ίχνη από γάλα, αυγά κ.λ.π. Αυτή η προειδοποίηση δεν καθιστά τα αγαθά αρτύσιμα, καθώς αναφέρεται στο γεγονός της παραγωγής των προιόντων αυτών στα ίδια "καζάνια" με άλλα τρόφιμα που περιέχουν αρτύσιμα συστατικά, τα οποία βεβαίως έχουν πλυθεί πριν γεμίσουν με τα υλικά του νηστίσιμου προιόντος. Οι εταιρείες παραγωγής υποχρεούνται σε τέτοιες περιπτώσεις να αναγράφουν την ως άνω σημείωση, για να είναι καλυμμένες στην εξαιρετική περίπτωση που βρεθούν υλικά ενός συγκεκριμένου προιόντος σε κάποιο άλλο (π.χ. ίχνη γάλακτος σε δημητριακά)

Χάρης (από την σύνταξη των Αναβάσεων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου