Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι κάρτες του πολίτη. Επιστολή Κων/νου Κ. Κνιθάκη.

25-01-2011

Κύριε διευθυντά,
η 'κάρτα του πολίτη', η οποία πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί 'κάρτα φακελώματος του πολίτη' δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία λόγω των εκεί αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η κάρτα προγραμματίζεται να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας, μετακινήσεις, ταξίδια κ.λπ.
Ολα αυτά θα εμφανίζονται σε 'ενιαία οθόνη'. Εννοείται ότι πρόσβαση θα 'αποκτήσουν' όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, Τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία 'εύρεσης εργασίας', ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές...) και, βέβαια, οι χάκερς.
Το Διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο.

Στην Ελλάδα θα επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές η 'κάρτα συναλλαγών', που δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της Ε.Ε. 



Επιδιώκεται να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής, για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή.
Είναι προφανές ότι, με αυτό τον τρόπο, θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως για τον πολίτη - καταναλωτή: οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή, η υγεία του κ.λπ.

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες δρομολογείται να καταργηθεί το τραπεζικό και ιατρικό απόρρητο και γενικά, κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, να ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, Α.Φ.Μ. κ.λπ.) και να μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ Αθηνών δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, ότι δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα άνωθεν μέτρα.
Καλεί όλες τις οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Κων/νος Κ. Κνιθάκης

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου