Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Όχι στην ηλεκτρονική Κάρτα. Όχι στην υποχρεωτική χρήση της κάρτας.


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος εκφράζει την θέση του ως προς την Κάρτα του Πολίτη,  την άρνησή του στην υποχρεωτική παραλαβή της ΚτΠ, με κυρίαρχο κριτήριο τα ανθρώπινα δικαιώματα, το φακέλωμα, την συγκέντρωση των στοιχείων μας κ.λ.π. κρατώντας ίσες αποστάσεις από το θεολογικό προβληματισμό της ηλεκτρονικής επιβολής της αριθμοποίησης του ανθρώπινου προσώπου, το οποίο ο δημιουργός του έπλασε «κατ΄εικόνα» με τελικό στόχο στην ζωή του ανθρώπου το «καθ΄ομοίωση», την κατά Χάριν δηλαδή θέωση του με τον Δημιουργό του.
Μένει δηλαδή στο κοσμικό μέρος της άρνησης της Κάρτας, ότι θα μπορούσε ευλόγως να κάνει και κάποιος λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος με πολιτική τοποθέτηση.

Έτσι μπορείτε να εξηγήσετε την με ίσες αποστάσεις τοποθέτησή του απέναντι στο εναγώνιο ερώτημα της σοβαρότητας της αριθμοποίησης του ανθρώπου για το οποίο μας προειδοποιούν ο ίδιος ο Χριστός, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, οι Απόστολοι και πλήθος Αγίων της Εκκλησίας μας μέχρι σήμερα.
Με αυτό το σκεπτικό μπορείτε να εξηγήσετε την δήλωση του: «Σήμερα μιλάμε πιό πολύ για τόν Αντίχριστο παρά για τό Χριστό μας!», και γιατί χρησιμοποιεί την π. Βασίλειο Βολουδάκη έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους που εναντιώθηκαν στην διδασκαλία και τις επιστολές του μακαριστού γέροντος Παϊσίου, που αφορούσαν τις ηλεκτρονικές κάρτες και την αριθμοποίηση του ανθρώπου.

Η είδηση όπως προέρχεται από το προσωπικό ιστολόγιό του Μητροπολίτου
__________________

ΟΧΙ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ! 


ΕΥΓΕ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! 

Τό πρόβλημα της Κάρτας του Πολίτη δεν μπορεί να επικεντρώνεται μόνο στο χάραγμα του Αντιχρίστου, για το οποίο άλλωστε υπάρχουν και αντικρουόμενες θεολογικές απόψεις.
Σήμερα δηλ. μιλάμε πιό πολύ για τόν Αντίχριστο παρά για τό Χριστό μας!
Ούτε πάλι κάθε τι που αναγράφει τον αριθμό 666 πρέπει να το θεωρήσουμε δαιμονικό!
Έάν ένας τόμος έχει 800 σελίδες δεν μπορούμε νά σχίσουμε τήν σελίδα 666 μέ τό επιχείρημα, ότι αυτή φέρει τόν αριθμό του Αντιχρίστου!
Χρειάζεται λοιπόν καί περίσκεψη και ψυχραιμία. Πρός τήν κατεύθυνση αυτή ακριβώς κινείται ένα περισπούδαστο άρθρο του λογίου κληρικού π. Βασιλείου Βολουδάκη μέ επίτιτλο: "Εμείς ποεριμένουμε τόν Χριστό ή τον Αντίχριστο;", το οποίο δημοσιεύεται στο περιοδικό "Ενοριακή Ευλογία", τεύχος Ιανουαρίου ε.έ. Παρακαλώ να το μελετήσετε μέ ιδιαίτερη προσοχή.
Δημοσιεύεται παρακάτω.
Ανεξαρτήτως πρός τό αν περιέχεται ή δεν περιέχεται το χάραγμα του Αντιχρίστου στην Κάρτα του Πολίτη, τό θέμα έχει καί άλλες παραμέτρους, τίς οποίες πρέπει να αναδείξουμε καί τίς οποίες πρέπει να επικαλεσθούμε, όπως π.χ. τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τά προσωπικά δεδομένα.

Με ποιό δικαίωμα οι Κρατικές Αρχές θα καταχωρούν στην κάρτα μου στοιχεία της προσωπικότητός μου, τα οποία εγώ δεν μπορώ να διαβάσω ή και να ελέγξω;
Γιατί άραγε ο λογαριασμός μου στήν Τράπεζα αποτελεί απόρρητο προσωπικό μου στοιχείο και δεν αποτελούν απόρρητα στοιχεία τά άλλα στοιχεία της Κάρτας του Πολίτη;
'Ετσι λοιπόν ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, είπε πως η Γερμανική Κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στους Διπλωμάτες της να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους τήν Κάρτα του Πολίτη για λόγους ασφαλείας. 

Αν λοιπόν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή στις 21 Ιανουαρίου, ότι δηλ. η Γερμανική Κυβέρνησις έχει απαγορεύσει στους Διπλωμάτες της Χώρας να χρησιμοποιούν τήν Κάρτα του Πολίτη δια λόγους ασφαλείας, τότε το θέμα της Κάρτας λύεται οριστικά καί αμετάκλητα!
Πολλώ μάλλον διότι και στο Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρθηκε η πονηρή αυτή κάρτα. Δεν την θέλουμε! Δεν την χρειαζόμεθα την Κάρτα του Πολίτη!

Είναι αξιοσημείωτο, ότι ο Υπουργός κ. Ραγκούσης, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Γεωργιάδη, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο συγκεκριμένο αυτό σημείο περί των Διπλωματών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Μέ περισσή τέχνη και εξαιρετική διπλωματική μαεστρία παρέκαμψε τό σημείο αυτό και αναφέρθηκε στο γραμμωτό Κώδικα (Barcode καί 666), επικαλούμενος εντέχνως τά περί της μετριοπαθούς στάσεως της Ιεράς Συνόδου.
Έτσι λοιπόν, άφήνοντας αναπάντητο τό σοβαρό αυτό σημείο, συσκότισε το όλο ζήτημα.
Ο κ. Ραγκούσης, χωρίς να απαντήσει, μας έδωσε τήν απάντηση που περιμέναμε!

Κατόπιν αυτού, στηριζόμενοι στα λόγια του κ. Ραγκούση καί μόνον, λέμε κι' εμείς με τη σειρά μας: ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!
Αν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη Δημοκρατία, ας αφήσει τό ζήτημα στην ελεύθερη επιλογή του καθενός μας.

 mkka.blogspot.com
_______________________

Την επερώτηση που έδωσε στον Μητροπολίτη την δυνατότητα της σημερινής τοποθετήσεώς του θα την διαβάστε:  Άδωνις Γεωργιάδης (Επ.Ερώτ.) - Απάντηση -Κυνικές ομολογίες Ραγκούση. Κάρτα τού Πολίτη ΒΟΥΛΗ 21 Ιανουαρίου 2011 (βίντεο)

2 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω ότι ο Καλαβρύτων τήρησε ίσες αποστάσεις.

    Ιδου τι γράφει:

    "Τό πρόβλημα της Κάρτας του Πολίτη δεν μπορεί να επικεντρώνεται μόνο στο χάραγμα του Αντιχρίστου, για το οποίο άλλωστε υπάρχουν και αντικρουόμενες θεολογικές απόψεις.
    Σήμερα δηλ. μιλάμε πιό πολύ για τόν Αντίχριστο παρά για τό Χριστό μας!
    Ούτε πάλι κάθε τι που αναγράφει τον αριθμό 666 πρέπει να το θεωρήσουμε δαιμονικό!
    Έάν ένας τόμος έχει 800 σελίδες δεν μπορούμε νά σχίσουμε τήν σελίδα 666 μέ τό επιχείρημα, ότι αυτή φέρει τόν αριθμό του Αντιχρίστου!
    Χρειάζεται λοιπόν καί περίσκεψη και ψυχραιμία. Πρός τήν κατεύθυνση αυτή ακριβώς κινείται ένα περισπούδαστο άρθρο του λογίου κληρικού π. Βασιλείου Βολουδάκη μέ επίτιτλο: "Εμείς ποεριμένουμε τόν Χριστό ή τον Αντίχριστο;", το οποίο δημοσιεύεται στο περιοδικό "Ενοριακή Ευλογία", τεύχος Ιανουαρίου ε.έ. Παρακαλώ να το μελετήσετε μέ ιδιαίτερη προσοχή.
    Δημοσιεύεται παρακάτω."

    Είναι σαφές ότι συμφωνεί με τον π. Βολουδάκη και ότι διαφωνεί με τον π. Σαράντη. Αλλο ίσες αποστάσεις και άλλο συμφωνία με τον π. Βολουδάκη.

    Εγώ περίμενα και τον π. Βασίλειο να βρεθεί την Τρίτη στις 6 Φεβρουαρίου στη συγκέντρωση του π. Σαράντη έστω και αν πρεσβεύει διαφορετική ερμηνεία για το 666.

    Το ίδιο και τον Καλαβρύτων.

    Το ίδιο και τους άθεους που διαφωνούν με την φαλκίδευση της ελευθερίας του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας.
    Απλά δεν θελήσαμε να βάλουμε εξ΄αρχής την θέση του Μητροπολίτη Αμβροσίου με αυτήν την οπτική γωνία.

    Ο Θεός ας μας φωτίσει όλους και ιδιαιτέρως τους ιεράρχες μας για να αντιμετωπίσουμε - με τον Χριστό στην καρδιά μας - τις εξαιρετικά δύσκολες (δαιμονικές) συγκυρίες που ξετυλίγονται μπροστά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου