Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Οι προσπάθειες παρεμπόδισης της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη Κάρτα του πολίτη, και η ακύρωση της μιας εξ αυτών


Δεν είχαμε σκοπό να δημοσιεύσουμε κάτι που αφορά τις αγωνίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την προσπάθεια παρεμπόδισης της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την Κάρτα του Πολίτη

Αλλά επειδή αρκετοί αναγνώστες ανησυχείτε και μας στέλνετε μηνύματα για μια προσπάθεια "τορπίλισης" της συγκέντρωσης για την Κάρτας του Πολίτη, πρέπει να σας ενημερὠσουμε ότι η προσπάθεια της υποτιθέμενης κατάληψης της Βουλής στις 5 Φεβρουαρίου ακυρώθηκε από τους όποιους επινοητές της, και μεταφέρθηκε στις 20 Φεβρουαρίου.

Για την ιστορία, υπήρξε κάποιο ιστολόγιο, με μία μοναδική δημοσίευση, την "κατάληψη της Βουλής στις 5 Φεβρουαρίου.   http://hdynamhtoypolith.blogspot.com/

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ενεργοποιήθηκε και γέμισε το διαδίκτυο με ενημερωτικά μαιλ που αφορούσαν αυτή την κατάληψη και πήρε ιδιαίτερη έκταση για ένα απρόσωπο ιστολόγιο με μια μοναδική δημοσίευση, που προέτρεπε: «Θα πρέπει να είμαστε τόσοι πολλοί, έτσι ώστε, απλά και εύκολα να σπρώξουμε τα ΜΑΤ και προσπερνώντας τα, να μπούμε στην Βουλή.»



Γιατί ήταν ύποπτη η συγκεκριμένη προτροπή; Γιατί αφού τόσο "εύκολα¨ θα έσπρωχναν τα ΜΑΤ και εισέβαλαν στην Βουλή θα την κρατούσαν μέχρι την Δευτέρα δηλαδή 7 Φεβρουαρίου.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι σε μια τέτοια εμπόλεμη κατάσταση, με απίστευτες ταραχές στην Βουλή θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί ειρηνικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Κάρτα του Πολίτη στις 6 Φεβρουαρίου.



Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοί κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη προτροπή, αλλά οι ημερομηνίες και οι προσπάθειες, και η απρόσωπη μεγάλη εξάπλωση της είδησης δείχνουν οργανωμένη ή αν θέλετε σκηνοθετημένη διοργάνωση. Ο κυριώτερος λόγος που ωθεί αβίαστα σ΄αυτήν την σκέψη είναι ότι καμία πολιτική, ή εξωκοινοβουλευτική οργάνωση δεν μετείχε στην συγκεκριμένη προτροπή.
Μάλιστα αρκετές οργανώσεις ή πολιτικοί φορείς εναντιώθηκαν στην συγκεκριμένη συγκέντρωση και πιθανότατα σε αυτούς οφείλεται η αλλαγή της ημερομηνίας.

Τέλος λοιπόν με τα σενάρια της 5ης Φεβρουαρίου αλλά αφού ξεκινήσαμε να γράφουμε το άρθρο αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν όλα τα προβλήματα, αφού υπάρχει ανοιχτό από την κυβέρνηση σαν μπαλαντέρ, το "χαρτί" της επισκέψεως της Χίλαρι Κλίντον.
Το ταξίδι αυτό το προσανατολίζουν από 5 έως 7 Φεβρουαρίου.

"Πληροφορίες που προέρχονται από το ΥΠΕΞ αλλά και την Αμερικάνικη πρεσβεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον προετοιμάζει επίσκεχή της στην Ελλάδα, με σκοπό να συναντήσει την πολιτική ηγεσία. Το ταξίδι της Αμερικανίδας υπουργού, αποτελεί στην ουσία παρένθεση, του κύριο σκοπού της που είναι να επισκεφθεί την Τουρκία και να συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν με διπλό στόχο. Πρώτα, να πείσει την Άγκυρα να εγκαταλείψει την στενή συνεργασία της με το Ιράν και δεύτερον, να μειώσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι αποκαλύψεις από τη δημοσίευση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων από το Wikileaks σε βάρος των κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Είναι ένα δυνητικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης που δεν είναι θέλησή μας επί του παρόντος να το αναπτύξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου