Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στα παιδιά μας: «την 28η Οκτωβρίου δεν εορτάζουμε το Έπος του ΄40 αλλά την "Ημέρα κινουμένων σχεδίων"» !!!

28η  Ὀκτωβρίου
Παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!!

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος

    Συμμέτοχος καί πρωτοπόρος στήν «ἀναδόμηση» τῆς νεολαίας μας, ἡ «ΕΘΝΙΚΗ» Τράπεζα Ἑλλάδος, στό περιοδικό της «Ἐθνική Παίδων» ὑπενθυμίζει στά παιδιά μας ὅτι μέσα στόν Ὀκτώβριο μιά σημαντική ἡμερομηνία πού δέν πρέπει νά ξεχάσουν εἶναι ἡ 28η Ὀκτωβρίου, ἡ παγκόσμια ἡμέρα κινουμένων σχεδίων!! (συνοδεύεται καί ἀπό ἀνάλογο παιδαγωγικό σκίτσο τοῦ Μίκυ Μάους σελ. 9 -( 11 στο pdf)
Καί γιά νά συμπληρώσουν τή διαπαιδαγώγηση τῆς νεολαίας καί τή μύησή της στίς ἀνατολικές Παραθρησκεῖες στίς σελίδες 22-23 ἐνημερώνουν τά παιδιά πόσο χρήσιμη εἶναι ἡ ΓΙΟΓΚΑ γιά τή σωματική καί πνευματική τους ἀνάπτυξη.

Κατά τά ἄλλα ἡ κρίση δέν εἶναι μόνο οἰκονομική, ἀλλά πρωτίστως κρίση ἀξιῶν, λένε ὁμόφωνα ὅλοι οἱ ταγοί τοῦ Ἔθνους μας.
Μήπως τουλάχιστον θἄπρεπε νά πᾶνε μερικά emails διαμαρτυρίας στούς κυρίους αὐτούς;
(ethnikipaidon@nbg.gr)
__________

Αυτά αναρωτιέται αναγνώστριά μας. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή :

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο όνομα των «Δημοσίων Σχέσεων» και του κτισίματος του λεγομένου εμπορικού «Image », προωθεί ένα παιδικό - νεανικό περιοδικό.*

Ξεκινώντας να ξεφυλίζουμε το 4ο τεύχος του Φθινοπώρου ΄10, βλέπουμε ένα καταιγισμό από διαφημίσεις, για πακέτα και προγράμματα συμβολαίων της Τράπεζας, στην συνέχεια καταιγισμός διαφημίσεων από την Microsoft και συγκεκριμένα το  Office 2010,  διαφημίσεις προγραμμάτων κινητών καρτο-internet της Vodafon (να θυμηθούμε τις διαφημίσεις της στα Αλβανικά εντός Ελλάδος, καθώς επίσης και τον εξευτελισμό της επανάστασης του ΄21
Φτάνουμε στην επίμαχη σελίδα 9 (11 στο pdf ),  όπου βλέπουμε το τραγικό :


28η Οκτωβρίου ημέρα κινουμένων σχεδίων!!


Την δε 19η Νοεμβρίου πρέπει όλοι μας να μην χάσουμε να δούμε τον «Χάρυ Πότερ και τους κλήρους του θανάτου»

___________________
Στην συνέχεια σε αυστηρή γραμμή Διαμαντοπούλου και αειμνήστου Δραγώνας πλέκει το εγκώμιο στην Αγγλική την γλώσσα του Χάρρυ Πότερ όπως ακριβώς λέει, και όλα αυτά για να κάνει διαφήμιση σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών (18 σελ στο pdf)


Στην συνέχεια περνάμε στην επόμενη νεοεποχίτικη επιδρομή με άρθρο που μας λέει με το καλημέρα : Η Γιόγκα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διδάσκεται στα παιδιά  και συνεχίζει το δισέλιδο άρθρο με το πως θα γίνει κατορθωτό αυτό!


Ακριβώς στην επόμενη σελίδα έχει ένα παιγνίδι. Το όνομά του;  «DIABOLO»
Και εξηγεί : Αν στο άκουσμα της λέξης το μυαλό σας ταξιδεύει σε Κολάσεις, τρίαινες, και Πύρινα καζάνια ήρθε ο καιρός να μάθετε ....


Μετά ακολουθούν διαφημίσεις ειδών διάφορες, και μετά έχει ένα διαγωνισμό για τα « πανέξυπνα» παιδιά που προφανώς αναφέρεται το περιοδικό:

Πανέξυπνες ερωτήσεις για πανέξυπνα παιδιά που θυμόνται την 28η Οκτωβρίου σαν Μίκυ, γυμνάζονται με Γιόγκα, παίζουν Diavolo, μιλάνε Αγγλικά του Χάρρυ Πότερ, λογικό είναι να έχουν το επίπεδο για τέτοιους διαγωνισμούς.

Στην σελίδα 39(σε pdf), έχουμε υποδείξεις σε ηλίθιους γονείς για το πως θα πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και παράλληλα για να τα εμπεδώσουμε εμείς οι αγροίκοι στο άλλο μισό της σελίδας έχουμε διαφήμιση dvd με τίτλο : η Μάνι Μάκφι και η μαγική νταντά επιστρέφει!


Αυτό θέλουν να κάνουν στα ελληνόπουλα;
Αυτό θέλουν να κάνουν στα παιδιά μας;
Θα τους το επιτρέψουμε;

ethnikipaidon@nbg.gr     e-mail μαζικής διαμαρτυρίας

*το περίφημο περιοδικό ΕΔΩ
Το περίφημο site ΕΔΩ 

7 σχόλια:

 1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Η απάντησή μας ας είναι η μετάνοια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. θέμα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

  κ. Νίκο Ματθαίε,
  Επικεφαλή Τομέα Marketing και Επικοινωνίας
  του νεανικού περιοδικού "Εθνική Παίδων" της ΕΘΝΙΚΗΣ
  ΤΡΑΠΕΖΑΣ,
  απευθύνομαι σε σάς ως υπεύθυνο του περιοδικού, διαμαρτυρόμενος για το
  περιεχόμενο του τεύχους (4)-Φθινοπώρου 2010 και συγκεκριμένα, για τα
  σημεία που επισημαίνονται από το Ιστολόγιο :
  http://anavaseis.blogspot.com/2010/10/28-40.html
  κ. Ματθαίε,
  μελετήστε παρακαλώ με προσοχή τις επισημάνσεις αυτές και είμαι βέβαιος
  ότι θα συμφωνήσετε κι εσείς ότι μόνο στη διαπαιδαγώσηση των νέων μας
  δεν αποσκοπούν, τουλάχιστον προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε εμείς
  οι γονείς.
  ΓΙΩΡΓΟΣ Π.
  Μ. ΗΜΑΘΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αδικα περιμενεις να σε καταλαβουν αδερφε γεωργιε,δυστυχως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ταγαράκης χρήστος (επώνυμο σχόλιο)

  Αν θέλετε, διαβάστε αυτά που έγραψα για τη γιόγκα εδώ

  http://www.antibaro.gr/node/563

  και εδώ

  http://www.antibaro.gr/node/1321

  Με φιλικούς χαιρετισμούς

  Ταγαράκης χρήστος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαμαρτυρία της "ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΦΩΝΗΣ"
  στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος :

  Η πορεία σας, που όπως φαίνεται από τα άρθρα σας στα παιδιά της Εθνικής, είναι μέρος της μεγάλης εξωτερικής προσπάθειας, που οδηγεί σταθερά στην διάλυση του έθνους μας, μέσα στην επίσης προωθούμενη αντεθνική ιδέα της Νέας Εποχής, που μόνον εκ των ένδον μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα.
  Διαφαίνεται καθαρά, την σκοπιμότητά σας υποστυλώνει ένας «παγκόσμιος ειρηνισμός» για την προώθηση του πλανητικού ανθρώπου της πλανητικής κοινωνίας, υπό την «προστασία» και τον «έλεγχο» του Πλανητάρχη της Νέας Εποχής.
  Η «Εθνική» Τράπεζα της Ελλάδος στο περιοδικό της, «Εθνική Παίδων» τεύχος 4 Φθινοπώρου 2010, κάνει αληθινή «γενοκτονία» μέσα από την λοβοτόμηση της εθνικής μνήμης του Έπους του ‘40 και την διάσπαση της εθνικής μας συνέχειας.
  Λυπούμεθα διότι το σημαντικότερο και επικίνδυνο είναι, όπως πιστεύουμε, ότι δεν πρόκειται για ιδιοτροπία μεμονωμένου προσώπου, αλλά για οργανωμένη και συστηματικά μεθοδευμένη προσπάθεια αφανισμού της ιστορίας του Γένους μας, στα όρια ειδικής γι’ αυτό «σχολής».
  Πιστεύουμε την μεθοδευμένη αυτή προσπάθεια κατεδάφισης της ιστορικής εθνικής μας μνήμης, με τα υλικά της Νέας Εποχής επιχειρούν άνθρωποι, που όχι μόνον ενισχύονται, αλλά είναι τραγικά κατευθυνόμενα θύματα της εκσυγχρονιστικής πολιτικής και διακονούν τις στοχοθεσίες της.
  Είναι πράγματι λυπηρόν!

  Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ομολογώ ότι μετά την ανάγνωση του παραπάνω άρθρου, που έφθασε ως εμένα με τον καθημερινό πλέον τρόπο που προωθούνται αλυσιδωτά άρθρα , ένοιωσα την ανάγκη νά γνωστοποιήσω την πλήρη μου αηδία για την μέριμνα του περιοδικού της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος περί παίδων.
  Δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι εκτός από τήν Δραγώνα και τήν Ρεμπούση του Υπουργείου ''Παιδείας'' , υπάρχουν άχρηστες πέννες και στην ''Εθνική'' Τράπεζα Ελλάδος!

  Α.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απροόπτως ,

  ο ''επικεφαλής του Τομέα'' ...ευχαρίστησε για τα σχόλια, προφανώς επειδή δεν σκοπεύει να διαταράξει την θέση του.

  Α Κ

  ____________
  Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας.

  Θα ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση της ύλης του περιοδικού.

  Με εκτίμηση

  ΝΙΚΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

  Επικεφαλής Τομέα

  Δ/νση Στρατηγικού Marketing &

  Επικοινωνίας Ομίλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου