Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι Ομιλίες (mp3) στην χτεσινή Εκδήλωση της Μητρόπολης Πειραιώς για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών


Με μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Εκπαιδευτικό κ. Δημήτριο Νατσιό, πραγματοποιήθηκε σήμερα  με την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των Εκπαιδευτικών, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στο καλωσόρισμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αλλαγή νοοτροπίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος τονίζοντας πως «μεταποιήσαμε την μόρφωση ως μία τεχνοτροπική διεργασία χωρίς όραμα και ελπίδα», συμπληρώνοντας πως «ο άνθρωπος μορφώνετε μόνο όταν προσκύψει στο πρόσωπο του Θεανθρώπου».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο παριστάμενος αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και αναφέρθηκε επιγραμματικά στην αξία και τη σημασία της Εκκλησίας στα θέματα της παιδείας.

Ακολούθησε η ομιλία του εκπαιδευτικού Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος όντας ενεργός δάσκαλος «στην τάξη 22 χρόνια», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε στα δεινά της Ελληνικής παιδείας και στην προσπάθεια όχι μόνο της αποχριστιανοποίησης των σχολείων, αλλά και ευτελισμού του δασκάλου.


«Παιδεία, ίσον δάσκαλος», σημείωσε ο κ. Νατσιός «και όχι ‘’πρώτα ο μαθητής’’». Ο δάσκαλος κάνει την παιδεία και ανοίγει ορίζοντες στους μαθητές του.  

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως το 1821 η Οικονομία του Θεού κατάφερε να ελευθερώσει ένα γένος μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και σήμερα η Οικονομία των κρατών καταστρέφει όλα όσα χτίστηκαν με κόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Έκανε εκτενή αναφορά και παρουσίασε τις διαφορές ανάμεσα στα παλιά και τα νέα σχολικά βιβλία σημειώνοντας με έμφαση πως «από τα βιβλία του δημοτικού, εξαφανίστηκε το δημοτικό τραγούδι και τη θέση του πήραν οι συνταγές μαγειρικής».

Έκανε λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα, σημειώνοντας με νόημα πως οι Τρείς Ιεράρχες δεν έχουν θέση που πρέπει στην εκπαίδευση του σήμερα.

Παρών στην Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ήταν και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος φιλοξένησε και εφέτος την εκδήλωση.

Η ομιλία μεταδόθηκε απευθείας τόσο από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όσο και από την Διαδικτυακή Τηλεόραση  της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Ολόκληρη η Εκδήλωση σε μορφή mp3


Για να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε την ομιλία σε mp3 πατήστε ΕΔΩ (δεξί κλίκ αποθήκευση ως, ή αποθήκευση δεσμού ως)

Το ηχητικό αρχείο της Εκδήλωσης από Αναβάσεις
Η ειδησιογραφική κάλυψη από agiasofiapeiraios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου