Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ηγούμενος Μονής Πετράκη : «Η συνολική περιουσία της μοναστηριακής γης δωρήθηκε»


Στη κατάμεστη αίθουσα της Αρχαιολογικής εταιρίας επί της οδού Πανεπιστημίου έγινε χθες το απόγευμα η ομιλία με θέμα: «Προσφορά της Ιεράς Μονής Πετράκη στην πόλη των Αθηνών και το Έθνος», από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ιάκωβο Μπιζαούρτη, ο οποίος δέχτηκε πρόσκληση από τον Σύλλογο Παλαιών Αθηναίων.

Ο Ηγούμενος, έχοντας την απόλυτη εμπειρία και την γνώση πάνω στο θέμα της προσφοράς της Μονής και όντας στην διοίκηση πάνω από 25 χρόνια έδωσε μια σαφή και πλούσια εικόνα για την δραστηριότητα της Ιεράς Μονής στην Αθήνα.
Τον Ηγούμενο προσφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Ε. Σκιαδάς ο οποίος τόνισε την σημαντική δράση και την απόλυτη στήριξη της Μονής Πετράκη ακόμα και τις σημερινές δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας.


Ενώ, τον τίμησε με την παρουσία του και τον προσφώνησε στο βήμα, ο Επίσκοπος Ναζιανζού Κ. Θεοδώρητος ο οποίος μίλησε με θερμότατα λόγια για το πρόσωπο του Ηγουμένου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Στην ομιλία του ο Ηγούμενος Ιάκωβος φανερά ενοχλημένος, υπογράμμισε την συνολική περιουσία της μοναστηριακής γης που δωρήθηκε, και τόνισε με πικρία, ότι, όχι μόνο δεν έμεινε απολύτως τίποτα στην ιδιοκτησία της Μονής πλην ελαχίστων, αλλά, και αυτές οι εκτάσεις που δωρήθηκαν για λόγους ευκολίας και μεγαλοκαρδίας από την μεριά των εκάστοτε μοναχών στο δημόσιο ή άλλους φορείς, δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ σε μια πράξη αναγνώρισης ή ευχαρίστησης.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο, οι αδελφοί και οι φίλοι της Συνοδικής Μονής που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία στο τέλος υπό την επεξήγηση του Ηγουμένου, να παρακολουθήσουν μια προβολή του κοινωνικού και πνευματικού έργου μέσα από σπάνιες φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία από το αρχείο της κεντρικής Μονής της Αρχιεπισκοπής.


Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου