Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

(Βίντεο) Οι οικουμενιστικές συμπροσευχές στην Θεσσαλονίκη και η άρνηση του Μητροπολίτη Θεσσαλόνικης Άνθιμου να λάβει μέρος


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αρνήθηκε την συμμετοχή της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στις οικουμενιστικές συμπροσευχές δηλώνοντας στο TV100:
«Δεν είναι μέσα στην τάξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να συμμετέχει σε συμπροσευχές με ετερόδοξους και πολύ περισσότερο με εκπροσώπους άλλων θρησκειών»



1) στο 1:48 η απάντηση της κυρίας που της έμαθαν ότι οι Ουνίτες είναι «ελληνόρυθμοι» χριστιανοί και ότι μπορεί να παρακολουθεί τις «θείες λειτουργίες» τους γιατί έχουν ίδιο τυπικό με εμάς.

2) στο 2:41 ο ανεκδιήγητος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Ατματζίδης που μιλάει για το κοινό «πιστεύω» μας με τους αιρετικούς στον Ιησού Χριστό.

3) στο 3:38 ο καθηγητής συνεχίζει ακάθεκτος λέγοντας ότι σκοπός της συμπροσευχής είναι «να θυμηθούμε την κοινή θρησκευτική καταγωγή μας που πολύ παλιά μας ένωνε όλους ΕΝΩ μετά από ένα χρονικό διάστημα μας διέσπασε (ΠΟΙΟΣ μας διέσπασε κ. καθηγητά;) για λόγους που ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ  Δ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Η Μ Ε Ν Ο Ι  (!!!)».
Αν απαντούσα έτσι πέρυσι στην Εκκλησιαστική Ιστορία θα με έδιωχναν από τη Θεολογική. Εσάς σας έκαναν και καθηγητή...!!

4) οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου αποδεικνύουν την αμάθεια του κόσμου: εσείς σε ποιο δόγμα ανήκετε; Αυτό που ξέρει το 98,5% των βαπτισμένων ορθοδόξων της Ελλάδας είναι ότι η Εκκλησία είναι χωρισμένη σε δόγματα (βλ. «χριστιανικές ομολογίες»).

Γ.Α., φοιτ. Θεολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου