Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η εξομολόγηση του Πούτιν ότι είχε βαπτιστεί στα κρυφά επί Στάλιν (βίντεο)


Τι τραγική αντίθεση: Οι δικοί μας πολιτικοί να εξαφανίζονται από τις μεγαλύτερες εορτές του έθνους μας και της εκκλησίας μας, όπως έγινε χτες με την εορτή των Θεοφανείων, φοβούμενοι ίσως μην τυχόν και έρθουν σε επαφή με τον μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων, με απρόοπτα αποτελέσματα.
Από την άλλη μεριά βλέπεις άρχοντες άλλων ορθόδοξων χωρών να εξομολογούνται την κρυφή τους βάπτιση, υπό τον φόβο του κομουνιστικού καθεστώτος, να προσκυνούν και να μετέχουν ταπεινά στις εορταστικές ακολουθίες, όπως της χτεσινής των Χριστουγέννων (7/1 με το ιουλιανό)

Η εξομολόγηση του Πούτιν
Ξάφνιασε τους πάντες ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος αποκάλυψε μια πολύ κρυφή πτυχή της προσωπικής του ζωής. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε βαπτισθεί κρυφά , επί κομουνισμού, λίγο τον θάνατο του Στάλιν!
Κατά την έξοδό του από εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης – όπου παρέστη στη λειτουργία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων - είπε στους δημοσιογράφους: "Αυτός ο ναός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμένα. Εδώ βαπτίστηκα".

Φυσικά, προκλήθηκε πανικός στους ρεπόρτερ, που περίμεναν απλώς τις ευχές του πρωθυπουργού και «έβγαλαν» λαβράκι! Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους είπε όλη την ιστορία, για το πως η μητέρα του και ένας γείτονας τον πήγαν στα κρυφά να τον βαπτίσουν, από φόβο ότι δεν θα το εγκρίνει ο πατέρας του, ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, που προωθούσε τον αθεϊσμό ως επίσημη ιδεολογία του κράτους.

"Ο πατέρας μου ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν ένας συνεπής, αυστηρός άνθρωπος. Το έκαναν αυτό (την βάπτιση) χωρίς να το γνωρίζει--ή τουλάχιστον θεωρούσαν ότι ήταν μυστικό", είπε ο Πούτιν, που σπανίως μιλάει για την προσωπική του ζωή.

Ο Πούτιν μίλησε δημόσια για την πίστη του με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και της KGB, όταν έγινε πολιτικός , αλλά ποτέ δεν είχε κάνει μια τέτοια ομολογία!

Οι σχέσεις του Ρώσου πρωθυπουργού με την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πολύ καλές και στενές και συχνά συναντά ανώτατους αξιωματούχους του κλήρου .

Σύμφωνα με το παλαιό, Ιουλιανό ημερολόγιο που ακολουθεί η Ρωσία, η λειτουργία των Χριστουγέννων τελείται τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου και στις 7 Ιανουαρίου που είναι αργία. Τόσο ο Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρακολούθησαν την λειτουργία σε έναν καθεδρικό ναό στην Αγία Πετρούπολη και - όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα- καθόταν στην πρώτη σειρά μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς.


Το άρθρο από real.gr
και το βίντεο από megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου