Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

19/12/11 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συναντά τον Δήμα υπ.εξωτερικών και πολιτικό υπεύθυνο του Αγίου Όρους. 23/12 ο Ηγούμενος Εφραίμ προφυλακίζεται. 24/12 ο Αρχιεπίσκοπος στον Παπαδήμο. Οικ. Πατριάρχης:"σιγή ιχθύος"


Στις 19 Δεκεμβρίου συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, (άρτι αφιχθείς από την Κύπρο), με τον εκτελώντα χρέη υπουργού εξωτερικών της Ελλάδος, και πολιτικό υπεύθυνο του Αγίου Όρους, Σταύρο Δήμα.
Ο υπεύθυνος της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας δήλωσε για την συνάντηση : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντησή μου με τον Υπουργό με τον οποίο είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση.
Μόλις επέστρεψα από την Κύπρο και συζητήσαμε για τα θέματα των Χριστιανών στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά και για τα θέματα των προβλημάτων λόγω της κρίσης και της υποχρέωσης να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία.....».

Ο δε εκτελών χρέη υπουργού εξωτερικών, και πολιτικός υπεύθυνος του Αγίου Όρους δήλωσε :
«Ανταλλάξαμε με τον Μακαριώτατο απόψεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένης και της αστάθειας που παρουσιάζει και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην περιοχή.
Επίσης για τα θέματα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τον ρόλο της Εκκλησίας και την συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Διαβεβαίωσα τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της αρμοδιότητός του θα είναι αρωγοί»

Το πόσο "αρωγοί" ήταν το ανακαλύψαμε τέσσερις μόλις ημέρες αργότερα όταν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος, ώς λίαν επικίνδυνος για διάπραξη εγκλημάτων!!

Μία ακριβώς ημέρα αργότερα από την επιδεικτική απόφαση προφυλάκισης του αγιορείτη ηγουμένου, στις 24 Δεκεμβρίου, ο αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον εκτελώντα χρέη πρωθυπουργού Παπαδήμο.
Για αυτή την συνάντηση ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα θέματα που συζήτησε με τον Πρωθυπουργό:
« Τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται σε δύο ομάδες: τα θέματα της Αρχιεπισκοπής που είναι τεράστια αυτή την εποχή και τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα" είπε.
 "Για τα θέματα της Αρχιεπισκοπής μιλήσαμε για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, τις δυνατότητες που μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους" πρόσθεσε.
Και κατέληξε: "Για τα θέματα της Εκκλησίας γενικότερα είπαμε να έρθει μια αντιπροσωπεία μετά από τις γιορτές, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να συζητήσουμε τα γενικότερα προβλήματα που έχει η Εκκλησία στην πορεία της".
Δεν υπάρχει δηλαδή πουθενά η παραμικρή δήλωση που να φαίνεται ο διωγμός ενός ηγουμένου, και ο διασυρμός και η τρομοκράτηση της ορθόδοξης εκκλησίας παραμονές Χριστουγέννων.
 ________________

Ο τέταρτος κρίκος δε, που έπρεπε και μπορούσε, και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο θέμα, είναι ο πνευματικός προϊστάμενος του ηγουμένου και του Αγίου Όρους, ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος δυστυχώς τηρεί σιγήν ιχθύος. Μπορεί να ασχολείται με την διάσωση του ψύλλου της Αλάσκας, στο όνομα της "οικολογίας", αλλά όχι με τον διωγμό του Αγίου Όρους που πραγματοποιήται διαμέσου ενός ηγουμένου, της δεύτερης μεγαλύτερης Μονής.

Ούτε μια δήλωση λοιπόν μέχρι σήμερα, όταν προ μερικών ετών αναστάτωσε ολόκληρη την ελλαδική εκκλησία, δεν δίστασε μάλιστα να βάλει σε ακοινωνησία τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, και όποιον άλλο μητροπολίτη αντιδρούσε, αν δεν υπέκυπτε στις αξιώσεις του Φαναρίου.

Στα πέτρινα χρόνια που βιώνει στο πετσί της, και στο σώμα της η Ελλάδα, η «σιωπή των αμνών», είναι δυστυχώς ο κανόνας της ιεραρχίας της.
Ευτυχώς που υπήρξαν συνειδητές φωνές ιεραρχών που μας κάνουν ακόμη να επλίζουμε.
Μπορείτε να τις διαβάστε παρακάτω πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου