Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Διεθνείς αντιδράσεις. Πικετοφορία μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα για Εφραίμ


Συναγερμό έχει δημιουργήσει σε θρησκευτικούς κύκλους στο εξωτερικό, η προφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, όπως προκύπτει από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς το πρόσωπό του.

Μπροστά στο κτήριο της ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, πραγματοποίησαν πικετοφορία το βράδυ της Τετάρτης, μέλη του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθώς και του Ιδρύματος «Σύνδεσμος Φίλων της Μονής Βατοπεδίου Μάξιμος ο Γραικός».
Με φωτογραφίες του ηγούμενου Εφραίμ στα πλακάτ και με συνθήματα όπως «Πατέρα Εφραίμ, προσεύχεται για σένα ολόκληρη η Ρωσία!», «Ελλάδα, χωρίς τον Άθω θα πεθάνεις!», εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον προφυλακισμένο μοναχό.

Οι οργανωτές της κινητοποίησης, που δεν είχε ιδιαίτερη μαζικότητα, σχεδιάζουν την οργάνωση μεγαλύτερης κινητοποίησης στη Μόσχα, πιθανότατα στις 31 Δεκεμβρίου και για το λόγο αυτό, γίνονται συνεννοήσεις με τις δημοτικές Αρχές της Μόσχας ώστε να δοθεί η σχετική άδεια.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «είναι υπόθεση των δικαστικών οργάνων και εδώ δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση τη δικαιοδοσία του ελληνικού δικαστηρίου στη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά μας αγανακτεί αυτό καθ' εαυτό το γεγονός της σύλληψης ενός αθωνίτη ηγουμένου, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποδεδειγμένα κατηγορηθεί για τίποτε».
Στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αίτημα την αποφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, τόνισε ότι: «σήμερα ο Χριστός γεννάται στον Κορυδαλλό, όπου ο ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται φυλακισμένος γιατί θέλησε να προασπίσει τα συμφέροντα της Εκκλησίας. Κάθε άνθρωπος που αγαπά το Θεό, βαδίζει το δρόμο του με υπομονή. Αυτό που περνά ο γέροντας Εφραίμ είναι δωρεά χάριτος του Θεού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος - ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου