Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στέλιος Παπαθεμελής. Τι κρύβεται πίσω από την προφυλάκιση Εφραίμ;


Αν το υπό κατάρρευση σύστημα φαντάζεται ότι η προφυλάκιση ενός ηγουμένου  θα το σώσει, γελιέται .
Δεν μπορεί ο Εφραίμ να είναι το άλλοθι  Πολιτείας και Δικαιοσύνης  για την ανικανότητα τους επί τόσα χρόνια να συλλάβουν και τιμωρήσουν,  ένα έστω, φυσικό αυτουργό της  Κλεπτοκρατίας και της δημόσιας  Διαφθοράς.
   Πότε έχει ξαναγίνει να μην αγγίζονται οι φυσικοί αυτουργοί και να την πληρώνουν οι ( υποτιθέμενοι ) ηθικοί αυτουργοί
Ο χρόνος και ο τρόπος του συμβάντος προκαλεί εύλογα αναπάντητα ερωτηματικά : 
   Πρώτον  :  Γιατί επελέγη αυτή η στιγμή , παραμονή των Χριστουγέννων;  
Δεν μπορούσε να γίνει αυτό, αν έπρεπε, δύο εβδομάδες μετά, ή έστω πριν;
   Το τετριμμένο «ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για τέλεση άλλων αξιοποίνων πράξεων», είναι για αφελείς.
   Δεύτερον :  Ένας ηγούμενος με χειροπέδες  χριστουγεννιάτικα , αποτελεί παγκόσμια ερεθιστική  είδηση . Και επειδή το Βατοπαίδι  το κατέστησαν επίκεντρο του ενδιαφέροντος  τα εγχώρια ΜΜΕ   την τελευταία 5ετία , είναι εύκολο για το σύστημα να εκτρέψει την προσοχή της δεινά  χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας από τα φλέγοντα και κινδυνώδη , στα ακίνδυνα και δευτερεύοντα. 

   Έτσι το σύστημα θα  έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο .Άρα δικαιολογημένα ο σκεπτόμενος πολίτης συμπεραίνει ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι  αποπροσανατολισμού και παραπλάνησής του.
   
Τρίτον : Η καθημερινή όξυνση της κρίσης προκαλεί ένα κύμα επιστροφής στο Θεό και την Εκκλησία . Το σύστημα τρέμει κάτι τέτοιο γι αυτό επιχειρεί  παντί σθένη   να το ανακόψει .
     
Τέταρτον :  Της προφυλακίσεως του Ηγουμένου προηγήθηκε  η επίσκεψη του στη Ρωσία με την Τιμία Ζώνη , όπου ο ρωσικός λαός με επί κεφαλής τον Πατριάρχη του και τον Βλαντιμίρ Πούτιν , του επιφύλαξαν ενθουσιωδέστατη υποδοχή .
   Μήπως αυτό εκλαμβάνεται από γνωστούς εξωελλαδικούς κύκλους ως προάγγελος ενός ορισμένου διορθοδόξου άξονα και γι αυτό αντιδρούν σπασμωδικά  και βίαια ;

papathemelis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου