Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα ο Εφραίμ


Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ο κ. Εφραίμ εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα -Ε- των φυλακών στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.
Οι συνήγοροι του πάντως, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.
Χθες το βράδυ ο ηγούμενος Εφραίμ έφτασε στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές. Λίγο μετά τις 20.30 οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της προσωρινής κράτησής του.
Τόσο στο Εφετείο όσο και στη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του, που αντιδρούν στην προφυλάκισή του.

«Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» φέρεται να είπε ο ηγούμενος σε μοναχούς που τον συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr. Πιο αναλυτικά, φέρεται να ανέφερε: «Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς.
Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου