Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κύπρος: Μεγαλειώδης εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Εφραίμ έξω από την ελληνική Πρεσβεία (βίντεο-φωτογραφίες)


Πλήθος κόσμου εισάκουσε το κάλεσμα και συγκεντρώθηκε στις 7 απόψε (28/12) έξω από την ελληνική Πρεσβεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη και την δίωξη του Ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Οι 2,5 με 3 χιλιάδες περίπου διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως  «Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ», «Αρκετά τον σταυρώσατε» και «Κάτω τα χέρια από την εκκλησία», εξέφρασαν την αγανάκτιση τους για την κατάσταση, την οποία βιώνει ο Γέροντας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις  21:00 με την έγκριση ψηφίσματος υπέρ του Ηγούμενου Εφραίμ, το οποίο θα προωθηθεί στον Πρωθπουργό  της Ελλάδας, Στον Πρόεδρο της Eλληνικής Δημοκρατίας  και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στο ψήφισμα γίνεται  μεταξύ άλλων λόγος για «εγκληματική δίωξη» του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, η οποία αποτελεί εντεταλμένη πολιτική ενέργεια»



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο βήμα ανέβηκε για να μιλήσει και ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, ενώ την στήριξη τους στον γέροντα Εφραίμ εξέφρασαν με μηνύματα που απέστειλαν, Μητροπολίτες από όλη την Ορθοδοξία.

Εκδήλωσης στήριξης στον Εφραίμ




Σημερινή Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου