Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μητροπολίτης Νευροκοπίου Ναθαναήλ προς τον γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό


Επιστολή συμπαράσταση στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή:

Σεβαστέ και αγαπητέ μου Γέροντα Εφραίμ,
Με ανάμεικτα συναισθήματα να παλεύουν μέσα μου Σας απευθύνω αυτή την επιστολή. Είναι αισθήματα χαράς και ανθρώπινης λύπης.
Το αίσθημα χαράς πηγάζει από την βεβαιότητα ότι Εκείνος που επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία θα δείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αλήθεια και θα ανταμείψει τον πόνο που προκαλεί η ανθρώπινη σκληροκαρδία και απερισκεψία.

Δεν διάβασαν, φαίνεται, οι πολέμιοι ποτέ την Αγία Γραφή και εκείνο που είπε στον Παύλο ο ίδιος ο Κύριος «Σκληρόν συ προς κέντρα λακτίζειν ».

Έχω όμως και λύπη διότι οι ανθρωπότητα απομακρύνεται με ταχείς ρυθμούς από τον Θεό. Περιφρονεί τον Θεό και ανακηρύσσει θεό τον εαυτό του.
Έχω λύπη διότι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που υπάρχει αγωνιζόμενη Ορθοδοξία, ο μισόκαλος με τα όργανά του προσπαθεί να προκαλέσει πλήγματα και να κλονίσει την πίστη των ανθρώπων στην Ορθόδοξή Εκκλησία, για να μπορεί, όπως πιστεύει, ανενόχλητος να επιτελεί το καταστρεπτικό του έργο.

Δοκίμαζόμεθα σκληρά και Εσείς αλλά και εμείς εδώ στην Βουλγαρία.
Ο αγώνας είναι σκληρός και δύσκολος διότι το κακό έχει με το μέρος του όλα τα μέσα επικοινωνίας και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης γίνετε πολύ πιο εύκολη γι αυτούς.
Όμως η αλήθεια είναι χρυσός και ο χρυσός όπου και αν βρίσκετε λάμπει.
Να είσθε βέβαιος ότι η δοκιμασία αυτή θα είναι ο έπαινος της Εκκλησίας και ο δικός Σας στέφανος από τον Κύριό μας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο μισόκαλος διάλεξε αυτές τις άγιες ημέρες για να αρχίσει το καταστροφικό του έργο. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες ημέρες που όλες οι υπηρεσίες αργούν υπάρχει αυτή η σπουδή για να ταπεινώσουν, στο πρόσωπο ενός αγωνιστή της πίστεως, την Εκκλησία του Θεού.
Τους απαντούμε και πάλι «Σκληρόν συ προς κέντρα Λακτίζειν ».

Αγαπητέ μου π. Εφραίμ,
Γνωρίζω τον πόνο και την θλίψη Σας, όχι για την δοκιμασία που περνάτε όσο για τον άδικο πόλεμο που στόχο έχει την Εκκλησία. Γνωρίζω την βαθειά πίστη Σας και την μεγάλη υπομονή Σας και είμαι βέβαιος ότι μέσα από αυτήν την δοκιμασία θα ωφεληθούν πολλές ψυχές.
Εμείς συμπαριστάμεθα δια της προσευχής μας και δια της ενημερώσεως του πιστού λαού μας ο οποίος με αγωνία μας ερώτα και θέλει να μάθει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Ευχόμεθα ολόψυχα ο Κύριος που επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία να δώσει και την δύναμη να την αντιμετωπίσετε. Να είσθε βέβαιος ότι χιλιάδες ορθοδόξων σε όλον τον κόσμο προσεύχονται για να έχετε δύναμη και κουράγιο και για να λάμψει η αλήθεια.
Με αγάπη Χριστού και ολόθερμες ευχές

Ο Μητροπολίτης
† Ο Νευροκοπίου Ναθαναήλ

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου