Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος για Εφραίμ Βατοπαιδινό


Ναύπλιον 27-12-2011
 Κατ αρχήν θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να κρίνω τη δικαστική απόφαση προφυλάκισης του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ.
Επιθυμώ όμως να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον Γέροντα. Πράγματι είναι άπορίας άξιον πως μια τέτοια απόφαση βγήκε παραμονές Χριστουγέννων, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις  ανά  τον κόσμο.
Ασφαλώς και ο Γέροντας δεν είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ελλάδα. Σε παρόμοιες περιπτώσεις άνθρωποι που έχουν βεβαρυμένο ποινικά παρελθόν, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Πως είναι δυνατόν να εξαντλείται όλη η αυστηρότητα στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ;
Με εντυπωσίασαν οι σκέψεις του Αγιορείτου Μοναχού π. Μωϋσή που ανέγνωσα σήμερα από το διαδίκτυο, απόσπασμα της οποίας παραθέτω:
«Δικαιολογημένα αντιδρά η Ιερά Κοινότητα, αρκετοί αρχιερείς, έγκριτοι νομικοί, πλήθος προσωπικοτήτων και πιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι γεγονός πως όσοι ανέμεναν ότι θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους έτσι μάλλον τα μείωσαν ικανά.
Ακόμη και άνθρωποι που αμφέβαλλαν για την υπόθεση αυτή και είχαν επηρεαστεί από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα αντιλαμβάνονται το ανόσιο παιχνίδι που παίχθηκε απέναντι του ηγουμένου, ο οποίος θα κερδίσει τον μισθό των καμάτων του.
Οι απέναντί του κρίνονται αυστηρά, ζυγίζονται προσμετρούνται και προσπερνώνται. Ο Ηρώδης της Βηθλεέμ επιτέλεσε το έργο του και αιματοκύλισε την Ιουδαία.
Η Ηρωδιάδα χόρεψε καταπληκτικά και κέρδισε την κεφαλή του Ιωάννη.
Φάνηκε πως νίκησαν, μα τελικά έχασαν.
Μερικές φορές οι νικημένοι είναι οι πραγματικοί νικητές, όπως ο Χριστός στον Σταυρό, μετά τον οποίο έπεται η αντίσταση.
Πνευματικά νικηφόρα θα καταλήξει και αυτή η υπόθεση.
Μόνο λυπάμαι πολύ τους επηρμένους αδικούντες.»

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

Ενημέρωση από Ευάγγελο Μπουγιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου