Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η Εκκλησία στηρίζει τον Γέροντα Εφραίμ-Ήρωας και μάρτυρας ο Γέροντας Εφραίμ (Όλες οι νέες δηλώσεις)



Η Εκκλησία στηρίζει τον Γέροντα Εφραίμ
-       Ήρωας και μάρτυρας ο Γέροντας Εφραίμ
(Όλες οι νέες δηλώσεις)

***
Επιστολή Συμπαράστασης της Ιεράς Κοινότητoς του Αγίου Όρους
προς τον Ηγούμενο Εφραίμ
26 Δεκεμβρίου, 2011
ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ
ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ.4/5/3069
Καρυαί τη 13η Δεκεμβρίου 2011
Τω Πανοσιολογιωτάτω
Αγίω Καθηγουμένω
της Ι. Μ. Βατοπαιδίου
Αρχιμ. κ. Ε φ ρ α ί μ
και τη περί αυτόν τιμία Αδελφότητι
Eις την Αυτήν
Την Υμετέραν Πανοσιολογιότητα
αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμεθα.
Μετά πολλής θλίψεως και μεγάλης εκπλήξεως έπληροφορήθημεν την εκδοσιν εντάλματος συλλήψεως δια την άμεσον προφυλάκισιν της Υμετέρας Πανοσιολογιότητος.
Προξενεί εις ημάς, ως και εις άπαντα τον αγιορειτικόν κόσμον, βαθύ άλγος η εσπευσμένη εκδοσις και αποστολή του ως άνω εντάλματος συλλήψεως κατά τας παραμονάς της λαμπράς εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η ανεξήγητος σπουδή και η άμεσος κινητοποίησις ισχυράς αστυνομικής δυνάμεως και η επείγουσα αποστολή εισαγγελέως, με παράκαμψιν των αγιορειτικών θεσμίων, διά την σύλληψιν Υμών, ως εάν επρόκειτο περί προσώπου κακοποιού και άκρως επικινδύνου. Αι ενέργειαι αύται προσβάλλουν το θρησκευτικόν αίσθημα του πιστού λαού, την Αγιωτάτην Έκκλησίαν ημών και τον Αγιορειτικόν Μοναχισμόν.
Άγιοι πατέρες και αδελφοί, συμμεριζόμεθα τον πόνον και το μέγεθος της πρωτοφανούς δοκιμασίας και του σταυρού, τον οποίον αίρετε κατά τας αγίας ταύτας ημέρας, κατά τας οποίας αδίκως διασύρεται και οδηγείται εις προφυλακισιν ο πνευματικός Υμών Πατήρ, γνωστός εκ νεότητος διά την αγάπην αυτού προς την Έκκλησίαν και τον μοναχισμόν και την πολυετή προσφοράν, τόσον εις την Ιεράν Υμών Μονήν, όσον και γενικώτερον εις το Άγιον Όρος. Ούτως εν τω προσώπω αυτού προσβάλλεται άπασα η Αγιορείτικη Αδελφότης.
Συμμετέχοντες και συναλγούντες δια την δοκιμασίαν Υμών ταύτην, εκφράζομεν δια του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος την ολόθυμον συμπαράστασιν της καθ’ ημάς Ιεράς Κοινότητος, περιβάλλοντες τον άγιον Καθηγούμενον με την αμέριστον εμπιστοσύνην, τον σεβασμόν και την εν Χριστφ ειλικρινή αγάπην ημών.
Ευχόμεθα εκ καρδίας όπως ο δια την ημετέραν σωτηρίαν ενανθρωπήσας Κύριος ημών, ταις ακαταισχύντοις πρεσβείαις της εφόρου του Αγιωνύμου ημών Τόπου Κυρίας Θεοτόκου, ενισχύη πάντας Υμάς, ποίηση αισίαν την έκβασιν της δοκιμασίας ταύτης και διασκέδαση τας βούλας του αντικειμένου και των πολεμίων της Εκκλησίας.
Επί δε τούτοις διατελούμεν μετά πολλής της εν Κυρίω αγάπης και φιλαδελφίας.
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω
Πηγή: http://www.pemptousia.gr/2011/12/%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf/
***
Λέρου: "Η φυλάκιση είναι στέφανος για τον μάρτυρα"
Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να έχει έγκλειστό στο κελί του και μάλιστα κρατούμενο στο κρεβάτι του πόνου τον Καθηγούμενο Εφραίμ έχει αναστατώσει τον υγιώς σκεπτόμενο Ορθόδοξο κόσμο, αναφέρει σε δήλωσή του ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιος.
Υπήρχαν πολλοί τρόποι να επιδείξει τη δύναμη και την ισχύ της η ελληνική δικαιοσύνη για το δήθεν σκάνδαλο, τόνισε ο σεβασμιώτατος.
"Στην άδικη αυτή προσαγωγή προς το κελί των φυλακών υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και παρακαλώ θερμώς την Θεοτόκο να ενισχύσει τον γέροντα Εφραίμ".
Άλλωστε, καταλήγει ο Σεβασμιώτατος, στη ζωή της Εκκλησίας η φυλάκιση, η δέσμευση είναι συχνή. «Πάντα ταύτα όμως στέφανος δια τον μάρτυρα» καταλήγει με νόημα.
             Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10375:-q------q&catid=26:2009-12-18-08-38-40
***
Θεσσαλονίκης: "Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στον ηγούμενο Εφραίμ"
"Δεν κρίνουμε την δικαστική απόφαση αλλά εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου. Είναι ένα πρόσωπο ξεχωριστό στην κοινότητα του Αγ. Όρους" ανέφερε πριν λίγη ώρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Τόνισε δε πως ο λαός δυσανασχέτησε με τη χρονική περίοδο που βγήκε η απόφαση προφυλάκισης, ενώ ο ίδιος τον μνημόνευσε στα Άγια κατά τη Λειτουργία του Αγ. Δημητρίου "ως μία πράξη συμπαραστάσεως στην περιπέτειά του".
Για το άλλο καυτό θέμα της επικαιρότητας, τις δηλώσεις βόμβα του Τούρκου πολιτικού Μ. Γιλμάζ ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως έχει "εσωτερικά επαναστατήσει".
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιλμάζ δήλωσε πως μυστικά κρατικά κονδύλια διατίθονταν τη δεκαετία του '90 για να μπουν πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί πως στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης είχε ασκηθεί αυστηρότατη κριτική εκείνη την περίοδο, όταν δήλωνε πως οι πυρκαγιές ίσως είναι έργο ξένων πρακτόρων...
Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10374:-q------q&catid=26:2009-12-18-08-38-40
                                                         ***

Βέλη Μητροπολίτη Αντινόης για προφυλάκιση Εφραίμ
«Η σύλληψη μάλιστα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, π. Εφραίμ, αμαύρωσε το όλο σύστημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Αντινόης κ. Παντελεήμων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Η δήλωση έχει ως εξής:
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Μετά λύπης πολλής παρακολουθώ τις εξελίξεις του ζητήματος του Οσιοτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς και Βασιλικής Μονής Βατοπεδίου – Αγίου Όρους, π. Εφραίμ.
Ενώ ζούμε σε μία εποχή που όλος ο κόσμος απολαμβάνει, όσο είναι δυνατόν, τα «ανθρώπινα δικαιώματα», στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Η σύλληψη μάλιστα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, π. Εφραίμ, αμαύρωσε το όλο σύστημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Ορισμένοι Δικαστές και αστυνομικοί, αντί να συλλάβουν τους υπεύθυνους Υπουργούς και Βουλευτές, που με τις πράξεις τους οδήγησαν στην υποδούλωση και την οικονομική χρεωκοπία της αγαπημένης μας Πατρίδος, στρέφονται εναντίον αθώων μοναχών, που αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους στον Χριστό και στην διακονία των συνανθρώπων τους.
Ως Έλληνας, αισθάνομαι ειλικρινά ντροπή όχι μόνον για την Ελληνική Δικαιοσύνη που επιτρέπει τέτοιες άδικες αποφάσεις και καταστάσεις, για τα Σώματα Ασφαλείας που τόλμησαν, χωρίς φόβο Θεού, να συλλάβουν ένα ιερό πρόσωπο του Αγίου Όρους αλλά, και για ελάχιστους ρασοφόρους μοναχούς του Αγίου Όρους, που για να ικανοποιήσουν τα κόμπλεξ – μειονεκτικά τους αισθήματα, συνέβαλλαν στην όλη προδοσία και στα σκάνδαλα !!! ΝΤΡΟΠΗ Σ’ ΟΛΟΥΣ !!!
Με την επιστολή μου εκφράζω την αμέριστο συμπαράστασή μου στον Οσιολογιώτατο Μοναχό π. Εφραίμ και σ’ όλη την αδελφότητα της Ιεράς και Βασιλικής Μονής Βατοπεδίου – Αγίου Όρους.
Ταπεινά προσεύχομαι στον Άγιο Θεό, όπως παύσουν οι άρχοντες του κόσμου αυτού να εργάζονται το κακό και να επιδιώκουν την δικαιοσύνη και το καλό.
Διότι, τέτοιες «παραλογίες», μόνο στην Ελλάδα τις συναντά κανείς.
Με εκτίμηση και σεβασμό.
+Ο Μητροπολίτης Αντινόης ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10370:2011-12-26-23-07-20&catid=13
***
Προκόπιος: "Ποιος διώχθηκε για τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα;"
Στην απόφαση για την προφυλάκισης του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αναφέρθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καβάλας κ. Προκόπιος.
Ο κ. Προκόπιος αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι αυτή η συγκεκριμένη ταλαιπωρία (σ.σ. εννοεί την προφυλάκιση) στη συγκεκριμένη στιγμή, μέσα στο πνεύμα των μεγάλων εορτών της Ελληνοορθοδοξίας, αποτελεί στεφάνι και τίτλο τιμής για τον Ηγούμενο Εφραίμ. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαία στη θέση του Ηγουμένου, μιας παλαιάς και ιστορικής Μονής!»
Επίσης πρόσθεσε: «Είναι ο μόνος που πρέπει να εκδιωχθεί, για τα υποτιθέμενα οικονομικά σκάνδαλα; Ποιος διώχθηκε για τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα; Για την υπαιτιότητα την ξεκάθαρη αυτή που εκδηλώνει ο λαός…»
«Ένας Ηγούμενος και ένας μοναχός του Αγίου Όρους, που ο πρώτος κανών που ισχύει είναι η ακτημοσύνη. Δεν δούλευε για τον εαυτό του, δούλευε για το μοναστήρι του, για το Άγιον Όρος», υπογράμμισε ο κ. Προκόπιος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φιλίππων, τόνισε: «Μπορεί να θεωρήσει κάποιος υπόπτους φυγής τους μοναχούς, οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν εκτός Ελλάδος χωρίς ειδική άδεια!
«Αυτής της μορφής διωγμοί, αποτελούν σε τελική ανάλυση πράξεις αξιόμισθες, στη πορεία εκείνου που επέλεξε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της χριστιανικής τελειώσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Προκόπιος.
Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10372:-q-q&catid=13
***
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος για το Γέροντα Εφραίμ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού, Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης κ. Παύλος, με αφορμή την απόφαση για προφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο "ierovima": «Είναι χτύπημα για τον Μοναχισμό, το Άγιο Όρος, είναι χτύπημα για την Ορθοδοξία και την Εκκλησία η απόφαση για προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ. Μόνο εχθρός της Ορθοδοξίας θα εξέδιδε τέτοια απόφαση και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων. Τόσοι απατεώνες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, κυκλοφορούν ελεύθεροι και η δικαιοσύνη εξήντλησε την αυστηρότητά της στο πρόσωπο του καλόγερου! Αυτές οι αποφάσεις προκαλούν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας και προκαλούν ερωτήματα.»
π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας
***
Νικημένος νικητής ο Βατοπεδινός Ηγούμενος Εφραίμ
του Μοναχού Μωϋσή Αγιορείτη
Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ εκρίθη ύποπτος φυγής στο εξωτερικό ή συνεχιστής άλλων «εγκλημάτων» και γι’ αυτό αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.
Το πλήθος του κόσμου θεωρεί άδικη αυτή την απόφαση, πολιτικό παιχνίδι, στάχτη στα μάτια, μετατόπιση της προσοχής, δήθεν εξυγίανση, κάθαρση και άξια τιμωρία.
Έμπειροι δικαστικοί κύκλοι κρίνουν την απόφαση ανίσχυρη, ατεκμηρίωτη, πραξικοπηματική, επιβεβλημένη άνωθεν.
Η αδικία δεν στρέφεται μόνο κατά του ηγουμένου, αλλά κατά της Εκκλησίας και του τίμιου ράσου. Θεωρείται αρχή διωγμών και ωδινών.
Πάντοτε κρίνονται και οι κρίνοντες. Δεν πρόκειται για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη.
Το ίδιο έντιμο δικαστικό σώμα θα πρέπει να διαφυλάξει άμεσα για περιορισμένης ανεξαρτησίας δύναμη της ελληνικής δικαιοσύνης.
Εγχώριοι και ξένοι ειδήμονες κρίνουν ότι στην παρούσα περίπτωση επηρεάστηκε η δικαιοσύνη κατόπιν πιέσεων.
Είναι απορίας άξιο ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε παραμονή Χριστουγέννων και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής κι ερμηνείας.
Είναι σαν να λέει «Εσείς οι χριστιανοί, τι θέλετε να πάτε αύριο στην εκκλησία; Δεν βλέπετε τα χάλια των εκπροσώπων της και μάλιστα ενός Αγιορείτη ηγουμένου; Μην έχετε καμία σχέση με κανένα απ’ αυτούς. Πρόκειται για την συμφορά του έθνους».
Εκτεθειμένοι δημοσιογράφοι ζητωκραυγάζουν για την επιτυχία τους, παρότι κατηγορήθηκαν και τιμωρήθηκαν για την κατάθεση ψευδών στοιχείων.
Δυστυχώς όμως, την κρίσιμη αυτή ώρα βρέθηκαν και ρασοφόροι που χάρηκαν γι’ αυτή την απόφαση κατά του ηγουμένου. Συνήργησαν κάποιοι κάποτε μάλιστα σε αυτή.
Πώς να δικαιολογήσει κανείς την εμπαθή χαρά τους; Ίσως μόνο ψυχολογικά.
Δεν θα θελήσω να εκθειάσω, να κολακεύσω και να παρηγορήσω τον ηγούμενο.
Όμως αδυνατώ να μην του συμπαρασταθώ, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι σε κάτι φταίει.
Η φιλόθεη αδελφότητα των 120 μελών χρειάζεται οπωσδήποτε στήριξη.
Παρά τις τόσες κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν κατά του προσώπου του Γέροντός της παραμένει ομόψυχη, εδραία και στερεά ενωμένη.
Μπορούν, υποτίθεται πνευματικοί άνθρωποι, που σε αυτή την τραγική κατάσταση, να μένουν ασυγκίνητοι και αδιάφοροι;
Όπως έχω ξαναγράψει με προβληματίζει θετικά ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματός του, μ’ εμπιστοσύνη κι ελπίδα στον Θεό και στη Θεοτόκο, με ανυπόκριτη πραότητα και ειλικρινή συγχωρητικότητα.
Ένας ηγούμενος αγιορείτης είχε σχεδιαστεί να συλληφθεί με χειροπέδες, με κάλυψη από πολλές κάμερες, να οδηγηθεί στο τμήμα μεταγωγών ώστε να γελοιοποιηθεί, να εξευτελισθεί ως ληστής, εγκληματίας και απατεώνας και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων.
Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι το Άγιον Όρος φυλάγεται από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, για να μην εξαφανιστεί ο ηγούμενος Εφραίμ.
Είναι σοβαρά όλα αυτά; Πού να διαμαρτυρηθούμε; Ποιος ακούει; Η κύρια κατηγορία συμπυκνώνεται ότι ο ηγούμενος αγωνίσθηκε για την διασφάλιση της περιουσίας της Μονής που παρέλαβε!
Αν δεν το έκανε θα ήταν υπόλογος. Φοβούμεθα ότι με την πράξη αυτή οι κατήγοροι της Μονής και του ηγουμένου της θέλουν να πλήξουν την εκκλησία, να μην την έχουν συνεχώς μπροστά στα πόδια τους.
Να την αποδυναμώσουν και να την περιορίσουν στο καθαρά φιλανθρωπικό της έργο. Το έργο αυτό από ετών πραγματοποιεί ο και ο ηγούμενος Εφραίμ φιλότιμα, φιλόστοργα και αδιαφήμιστα.
Πιστεύω να κοιμούνται με ήσυχη συνείδηση οι συνεργοί αυτής της απόφασης. Ο ιερός Χρυσόστομος λέει πως ο πιο γλυκός ύπνος είναι με ήσυχη συνείδηση. Εύχομαι οι κρίνοντες να ησυχάζουν και οι αντίθετοι να αισθάνονται αναπαυμένοι.
Η ησυχία και η ανάπαυση όμως δεν επικρατούν δίχως γνησιότητα, ειλικρίνεια και ανυποκρισία.
Ο Θεός υπάρχει, συνεχίζει να παρατηρεί τα βάθη των καρδιών και θα ανταποδώσει την κατάλληλη ημέρα τ’ άξια και δίκαια.
Το Άγιον όρος δεν είναι λέσχη, καταγώγιο, χθεσινό κατασκεύασμα και σύγχρονη στοά. Έχει ιστορία, προσφορά, παράδοση και παραγωγή αγίων και στελέχωση εναρέτων.
Είναι άξιο σεβασμού και προσοχής. «Ένας εισαγγελέας, τηρητής του νόμου, δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει τα θέσμια του ιερού τόπο μας. Να μην παρουσιάζεται στην Ιερά Επιστασία, να μην συνοδεύεται στην Μονή Βατοπαιδίου από επιστάτη, να μην αναγνωρίζει την αρχή του Αγίου Όρους. Να μεταβαίνει στην Μονή ως δήμιος, συνοδευόμενος από δεκάδες οπλοφορούντων αστυνομικών.
Ποιος πηγαίνει να συλλάβει αρχιλήσταρχο, αρχιμαφιόζο, τρομοκράτη, σωματέμπορο, έμπορο ναρκωτικών ή εγκληματία πολέμου; Μήπως επιστρέφουμε σε Μεσαίωνα; Μήπως η όλη αυτή σκηνοθεσία αποσκοπούσε στην καταρράκωση θεσμών ιερών;
Δικαιολογημένα αντιδρά η Ιερά Κοινότητα, αρκετοί αρχιερείς, έγκριτοι νομικοί, πλήθος προσωπικοτήτων και πιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι γεγονός πως όσοι ανέμεναν ότι θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους έτσι μάλλον τα μείωσαν ικανά.
Ακόμη και άνθρωποι που αμφέβαλλαν για την υπόθεση αυτή και είχαν επηρεαστεί από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα αντιλαμβάνονται το ανόσιο παιχνίδι που παίχθηκε απέναντι του ηγουμένου, ο οποίος θα κερδίσει τον μισθό των καμάτων του.
Οι απέναντί του κρίνονται αυστηρά, ζυγίζονται προσμετρούνται και προσπερνώνται . Ο Ηρώδης της Βηθλεέμ επιτέλεσε το έργο του και αιματοκύλισε την Ιουδαία.
Η Ηρωδιάδα χόρεψε καταπληκτικά και κέρδισε την κεφαλή του Ιωάννη.
Φάνηκε πως νίκησαν, μα τελικά έχασαν.
Μερικές φορές οι νικημένοι είναι οι πραγματικοί νικητές, όπως ο Χριστός στον Σταυρό, μετά τον οποίο έπεται η αντίσταση.
Πνευματικά νικηφόρα θα καταλήξει και αυτή η υπόθεση.
Μόνο λυπάμαι πολύ τους επηρμένους αδικούντες.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10373:2011-12-27-00-10-11&catid=13
 Ενημέρωση και αδημοσίευση από zoiforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου