Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Περί εμφανίσεων του γέροντος Παϊσίου, προφητειών και προτροπών. Μέρος Β΄.


Την Δευτέρα 23 Αυγούστου είχαμε αναρτήσει  το συγκεκριμένο θέμα Άποψη αγιορειτών πατέρων για τις λεγόμενες εμφανίσεις του γέροντα Παϊσίου
Ο λόγος ήταν ή ανώνυμη διαρροή στο internet μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, ότι εμφανίστηκε ο γέροντας Παΐσιος σε δύο-τρείς μοναχούς τους είπε δήθεν ότι θα γίνει πόλεμος σε 3 μήνες,(ακριβής ορισμός ημερομηνίας) και τους προέτρεψε να πουν στον ηγούμενό τους αλλά και στα υπόλοιπα μοναστήρια να αποθηκεύσουν  υλικά αγαθά.

Το θέμα φάνηκε να ξεθωριάζει και να ξεχνιέται αλλά τελικά πριν λίγες ημέρες είδαμε να παίρνει τεράστια έμφαση και να γίνεται εκπομπή στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στον Alter.
Θα αναφέρουμε ξανά ότι από πολλές πηγές από το Άγιο Όρος (επειδή εκεί υποτίθεται έγινε η εμφάνιση) (Μονή Αγ. Διονυσίου μοναχός Λεόντιος,  π.Ευθύμης στην Καψάλα κ.άλλοι) μας ενημέρωσαν να μην δίνουμε σημασία και βάρος και συνέχεια σε τέτοιες ειδήσεις, και με αυτές τις προτροπές λάβαμε το θάρρος να σας ενημερώσουμε τότε.
.
Πολλοί ρωτούν γιατί γίνεται αυτό; Ποιός ο λόγος;

Θέλουμε να θυμήσουμε ότι αρκετό καιρό τώρα υπάρχουν και κυκλοφορούν σκιωδώς φήμες για πάρα πολλά γεγονότα τα οποία μάλιστα θα συνέβαιναν τον Σεπτέμβριο, θα γίνονταν οργανωμένες εξεγέρσεις, συμπλοκές με λαθρομετανάστες, εμφύλιος πόλεμος.
Πολλοί με μεγάλη ευκολία πιστεύοντας αυτές τις φήμες έφτασαν να προετοιμάζονται και από τον Σεπτέμβριο να φεύγουν από τις δουλειές τους, να παίρνουν πρόωρες συντάξεις, κ.λπ
Τελείωσε ο Σεπτέμβριος και τώρα τι; Αυτές οι φήμες και αυτοί που τις προωθούσαν το «έκαψαν» το χαρτί του Σεπτεμβρίου και του εμφυλίου.
Τώρα ήρθε η στιγμή να «καεί» και το χαρτί του γέροντα Παισΐου και σε προέκταση να ευτελισθεί η Ορθοδοξία, η Εκκλησία, και η ορθόδοξη συνείδηση.
Αν έρθει ο Νοέμβριος και δεν γίνει τίποτα από την «προφητεία» τότε σύσσωμα τα ΜΜΕ(επιβολής), και οι εχθροί του ελληνισμού και της ορθοδοξίας θα μειώσουν, θα προσβάλλουν, θα εξευτελίσουν στο πρόσωπο του γέροντα την Ορθοδοξία. Θα χτυπήσουν επίσης στην ορθόδοξη συνείδηση του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού και την βαρύτητα την εγκυρότητα που έχουν οι ιδιόχειρες επιστολές του γέροντα που αναφέρονταν στα «Σημεία των Καιρών», τις επερχόμενες κάρτες, το 666, το σφράγισμα, τον Αντίχριστο, έτσι ώστε να αποδυναμώσουν την αντίστασή του και να επιφέρουν την κατάρρευση και την σωματική και πνευματική του υποτέλεια.

Ποτέ ο γέροντας δεν προέτρεπαι τους ανθρώπους να αποθηκεύουν και να συγκεντρώνουν αγαθά για να σωθούν. Επίσης ποτέ δεν όριζε ημερομηνίες σε τόσο σημαντικά πράγματα.
Άλλων- εκτός ορθοδοξίας - είναι αγαπημένο επάγγελμα ο συνεχής ορισμός ημερομηνιών.

Αντίθετα προέτρεπε- με ζωντανό παράδειγμα την ίδια του την φιλόπονη και φιλόστοργη ζωή - τον κόσμο να είναι ταπεινός, καθαρός, να «κατασκευάσει» εργοστάσιο καλού λογισμού, να είναι αρχοντικός(στην θυσία), λεβέντης (στην αγάπη), φιλότιμος (στον μόχθο, στο καθήκον), να πονάει για κάθε δημιούργημα του Θεού, να συγκεντρώνει αρετές, να προσεύχεται με πόνο για κάθε ανθρώπινη ψυχή, να έχει θεία δικαιοσύνη (όχι ανθρώπινη), να είναι υπομονετικός και κυρίως να ελπίζει απόλυτα και να εμπιστεύεται την ζωή του και την ψυχή του στα χέρια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η συγκεκριμένη «εμφάνισή» και οι συγκεκριμένες προτροπές και οι ημερομηνίες, αφήνουν τέτοια γεύση;  Θυμίζει πουθενά γνήσια πατερική έκφραση του γέροντα Παϊσίου;
Δημιουργεί ειρήνη ή το αντίθετό της; Θα κλείσουμε με απόσπασμα από τις ιδιόχειρες επιστολές του:


«Σημεία τῶν Καιρῶν
του (†)Γέροντος Παϊσίου
Μετά ἀπό τήν μπόρα τήν δαιμονική,
θά ἒλθη ἡ λιακάδα ἡ Θεϊκή.»

4 σχόλια:

 1. ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΑΝΗΣ, ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΔΙΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ''ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ'' ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΙΛΩΘΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΕΚΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΦΩΝΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.
  ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΨΕΥΔΗ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

  ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το σχέδιο του ζωντανού και αληθινού Θεού, πάνω σε ολόκληρο τον κόσμο, ΔΕΝ μπορεί να ακυρωθεί από ΚΑΜΙΑ ανθρώπινη δύναμη.

  Ολόκληρη η γη, ολόκληρη η δημιουργία, οδηγείται προς την κατεύθυνση που την οδηγεί ο αληθινός και ζωντανός Θεός. ΔΕΝ μπορεί να γίνει, ανθρωπίνως, κάτι διαφορετικό που θα αλλάξει αυτή την πορεία.

  Όσοι θα πολεμήσουν συνειδητά και αμετανόητα τον αληθινό Θεό, στο τέλος θα εξαφανιστούν πλήρως και οριστικά πάνω στη γη, διότι το σχέδιο του Θεού ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η νέα αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για την εμφάνιση του Γέροντα Παϊσίου

  Πηγή:
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5918:2010-09-27-09-29-50&catid=25:2009-12-18-08-37-46

  Η νέα αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους με ανακοίνωση της, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την εμφάνιση του μακαριστού γέροντος Παϊσίου έξω από μοναστήρι του Άγίου Όρους.

  Η αδελφότητα στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «ΠΟΤΕ ο άγιος Γέρων δεν συμβούλεψε να μαζεύουμε τρόφιμα! Αν έχω συναγμένα τρόφιμα θα με σκοτώσουν όσοι δεν έχουν σε περίοδο πείνας! Αν δεν έχω, θα ζήσω με κανένα χορταράκι!»

  «Ο γέροντας Παΐσιος, γνήσιος εκφραστής του μοναχικού πνεύματος, θα έδινε και τη ζωή του για να ζήσουν οι άλλοι! ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάποιοι καταστροφολογούν! Να μην τους κάνουμε το χατήρι! Ο Γέροντας έλεγε ότι ο Θεός αγαπάει σκανδαλωδώς την Ελλάδα!», προσθέτουν ακομα.

  Επίσης, τονίζουν ότι «Επειδή δε, αυτόν τον χρόνο έχουμε Επιστασία, αναφέρω συμπληρωματικά ότι κανένας μοναχός δεν ήρθε να αναφέρει το γεγονός, σύμφωνα με την δήθεν εντολή του Αγίου Γέροντος Παϊσίου.

  «Ούτε λοιπόν η Ιερά Επιστασία, ούτε η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους έχουν λάβει γνώσιν τέτοιου γεγονότος», κλείνει η ανακοίνωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου