Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας λέει ΟΧΙ στο Διάλογο με τους Παπικούς


Όπως είναι γνωστό στην περσινή συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών (Παπικών) και Ορθοδόξων στην Κύπρο, οπότε ξεκίνησε η συζήτηση για το πρωτείο του Πάπα, το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας με συνοδική απόφαση αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής.
Και στη φετινή συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής που διεξάγεται τις ημέρες αυτές στη Βιέννη και ολοκληρώνει τις εργασίες της την προσεχή Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν απέστειλε εκπροσώπους, αρνούμενη τη συμμετοχή σε ένα Διάλογο με τους Παπικούς κάτω από τις προϋποθέσεις με τις οποίες διεξάγεται.
Την πληροφορία μας δίνει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr που σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρει :  «…στην Συνάντηση συμμετέχουν είκοσι μέλη εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και με εξαίρεση το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, εκπροσωπήθηκαν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες:.....
Οικουμενικό Πατριαρχείο, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριαρχείο Σερβίας, Πατριαρχείο Ρουμανίας, Πατριαρχείο Γεωργίας, Εκκλησία Κύπρου, Εκκλησία Ελλάδος, Εκκλησία Πολωνίας, Εκκλησία Αλβανίας και Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας».
Η Εκκλησία της Βουλγαρίας αντιστέκεται στην οικουμενιστική γραμμή που χαράζουν πολλές άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Διάλογο αυτό από πρόσωπα γνωστά για τις φιλοπαπικές διδασκαλίες και πράξεις τους.


Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου