Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι στην «κουτοπόνηρη» Κάρτα φακελλώματος του πολίτη από την Ε.Ε.


Από χτες πολλοί μας ερωτούν αν ακυρώθηκε η «κουτοπόνηρη» Κάρτα Συναλλαγών.
Είδαμε αμέσως την είδηση από το capital  ΕΔΩ  αλλά είμασταν πάρα πολύ διστακτικοί για να το αναρτήσουμε σαν είδηση, για δύο λόγους.
  • α)Επειδή μόνο το συγκεκριμένο μέσο έδωσε την είδηση και κανένα άλλο δεν φαινόταν να την δημοσιεύει, και επειδή είναι τόσο σοβαρό το θέμα της ενημέρωσής μας για την συγκεκριμένη κάρτα διστάσαμε να το κάνουμε πριν υπάρξουν και άλλες πηγές.
  • β)Ο λόγος για τον οποίον ακυρώνεται είναι ατράνταχτο στοιχείο στα χέρια των ανθρώπων που αρνούνται την οργουελική εξάρτηση της Νέας Εποχής!
Αν ακυρώθηκε από την Ε.Ε. επειδή προσκρούει στην χρήση «προσωπικών δεδομένων», τότε άνοιξε με ασφάλεια ο δρόμος της εναντίωσής μας σε κάθε «πανέξυπνη κάρτα», αλλά κυρίως με στοιχεία πλέον στα χέρια μας στην Κάρτα Πολίτη που είναι η απόλυτη μορφή της συλλογής «προσωπικών δεδομένων».
Με πιο απλά λόγια η Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος έχει ένα αναντίρρητο δεδικασμένο στοιχείο στα χέρια της για την νομική κατάθεση απόρριψης της κάρτας πολίτη. (Διαβάστε και παρόμοιο άρθρο  Κάρτα Πολίτη. Καθηγητής Δημήτριος Τσελεγγίδης. «Πρόταση γιά ἕνα μή ἀναθεωρήσιμο ἄρθρο στό Εὐρωπαϊκό Σύνταγμα»)

Ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε στην προσεχή σύνοδο του συνόλου των Ιεραρχών μας να συνειδητοποιήσουν την ευκαιρία που δημιουργήθηκε με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι λοιπόν σήμερα δημοσιεύουμε και εμείς την είδηση από την  Ελευθεροτυπία, ακριβώς επειδή είναι από τον οργανισμό της Ελευθεροτυπίας, των Ιών, και όλων των επιβολών εκείνων που έφτασαν τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία - παιδεία και νεολαία στο έσχατο πνευματικό σημείο που βρίσκεται σήμερα.
 _______________________________

Κουτοπόνηρη, η κάρτα συναλλαγών 

ΣΚΑΛΩΝΕΙ ΣΤΑ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» * ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Στη «χρήση προσωπικών δεδομένων» φαίνεται να προσκρούει μεταξύ άλλων η έξυπνη κάρτα συναλλαγών που θέλει να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να περιορίσει τις απώλειες εσόδων από τη μη απόδοση του ΦΠΑ.

 Η ιδέα αυτή για τη δημιουργία της κάρτας είχε τεθεί για πρώτη φορά από τον κ. Παπακωνσταντίνου τον περασμένο Μάρτιο, διαβλέποντας ότι η «συλλογή αποδείξεων» δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα.
Τότε ο αρμόδιος επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης, Αλγκιρντας Σέμετα, είχε γνωμοδοτήσει ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη ότι «η χρήση ατομικών καρτών με γραμμωτό κωδικό συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κάτι που υπόκειται στις εθνικές διατάξεις εφαρμογής της οδηγίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών. Επίσης, οι διατάξεις τής εν λόγω οδηγίας ορίζουν ότι η επεξεργασία πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς, να είναι συναφής και όχι δυσανάλογη σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται».
Επιπλέον, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «δεν γνωρίζει εάν έχει διενεργηθεί τέτοιου είδους αξιολόγηση, ούτε εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αρχής προστασίας των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχετικού μέτρου». Επιπροσθέτως ανέφερε ότι παρόμοια συστήματα δεν υπάρχουν σε άλλα κράτη-μέλη.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα εγώ στεναχωριέμαι πως θα πάρουν τα λεφτά που τους υποσχέθηκαν για να διαφημίσουν και να μας πλασάρουν τις καρτούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου