Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επιτράπηκε η είσοδος των μυστικών υπηρεσιών στο Skype


Η εταιρεία Microsoft, ιδιοκτήτης της υπηρεσίας Skype, επέτρεψε στις μυστικές υπηρεσίες να ακούν τις συνομιλίες και να διαβάζουν την αλληλογραφία των χρηστών. 

 Έτσι, σύμφωνα με την πολιτική εμπιστευτικότητας του Skype, η υπηρεσία και οι εταίροι της μπορούν να παρουσιάσουν προσωπικά δεδομένα, περιεχόμενο συνομιλιών και / είτε τη μεταφορά στοιχείων των χρηστών έπειτα από αίτημα των οργάνων της δικαστικής εξουσίας, είτε του συστήματος των υπηρεσιών δημόσιας τάξης.

Από τη στιγμή της δημιουργίας του το Skype ήταν ένα σοβαρό εμπόδιο, που δεν επέτρεπε στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες τη διεξαγωγή παρακολούθησης.
Χρησιμοποιώντας διαφόρους μηχανισμούς κωδικοποίησης, κατά τη διάρκεια αρκετών ετών το Skype παρέμενε μια από τις λίγες υπηρεσίες η παγίδευση των δεδομένων της οποίας ήταν πρακτικά αδύνατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου