Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ιερά κειμήλια από την Ι.Μ Παντοκράτορος Αγίου Όρους στις Αχαρνές


Ιερά κειμήλια από την Ι.Μ Παντοκράτορος Αγίου Όρους στις Αχαρνές


Με λαμπρότητα υποδέχθηκαν οι Αχαρνές, την Κυριακή 22 Ιουλίου, τεμάχιο του τίμιου ξύλου, τμήμα από τον άρραφο χειτώνα του Κυρίου και λίθο από τον Πανάγιο τάφο, τα οποία θα φιλοξενούνται έως τις 26 του μηνός στην Παναγία Πορταϊτισσα (πίσω από την Εθνική Τράπεζα στην πλατεία Καράβου).
Τα ιερά κειμήλια τα οποία βρίσκονται αποθησαυρισμένα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στο Άγιον Όρος έγιναν δεκτά σύμφωνα με το τελετουργικό και με τις πρέπουσες τιμές, ενώ ιερείς και δεκάδες πιστοί τα συνόδευσαν υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου μέχρι τον ναό.


Τα λείψανα προσκύνησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος τέλεσε την λειτουργία ενώ ακολούθησε αγρυπνία κατά το Αγιορείτικο τυπικό.

Καθημερινώς θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στις 7:30 και ο Εσπερινός στις 19:30.Ο Ιερός Ναός θα έχει ανοιχτές τις πύλες τους για τους πιστούς από τις 7:30 το πρωί ως τις 14:00 μ.μ. και από τις 17:00 ως τις 21:00


http://www.doxthi.gr/topika/axarnai/2890-2012-07-24-04-34-28
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2012/07/blog-post_958.html
agioritikesmnimes.blogspot.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου