Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό)


Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος

Το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος ή «Μονή Ρωσσικού» είναι κτισμένο σ' έναν ορμίσκο μετά τη Μονή Ξενοφώντος και λίγο προτού φτάσουμε στη Δάφνη, από την πλευρά του Σιγγιτικού κόλπου. Την ιστορία του μοναστηριού μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τις πολλές αλλαγές που υπέστη το εντυπωσιακό συγκρότημα, από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.


1871. Φαίνεται ολοκληρωμένος ο ορθογωνικός περίβολος της Μονής, χωρίς τα μεγάλα κτήρια που προστέθηκαν αργότερα, εκτός αυτού. Η χρονολόγηση μπορεί να γίνει σχεδόν ακριβώς, από το γεγονός ότι στο πρώτο επίπεδο της φωτογραφίας φαίνεται υπό κατασκευή η στέγη του ανατολικού κτηρίου. Τούτο όμως γνωρίζομε ότι φέρει επιγραφές με χρονολογίες 1871.1968 (;) Η ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος είναι από στρατιωτικό αεροπλάνο RF-84F.

 
 1990.
 2009.
 Το Καθολικό της Μονής
και η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος:

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου