Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μάλι: Ισλαμιστές σκότωσαν δια λιθοβολισμού ανύπαντρο ζευγάρι με 2 παιδιά


Ισλαμιστές σκότωσαν χθες δια λιθοβολισμού ένα ανύπαντρο ζευγάρι στην πόλη Αγκλόκ στο βόρειο Μάλι, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο βουλευτές της περιοχής. Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση δια λιθοβολισμού που βγαίνει στη δημοσιότητα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οπότε έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

«Ήμουν παρών. Οι ισλαμιστές οδήγησαν στο κέντρο του Αγκλόκ το ανύπαντρο ζευγάρι», έβαλαν τον άνδρα και τη γυναίκα «σε δύο τρύπες στο έδαφος και οι ισλαμιστές τους λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου», δήλωσε ο ένας βουλευτής, τα σχόλια του οποίου επιβεβαιώθηκαν από τον άλλον. Και οι δύο θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.


Ο πρώτος βουλευτής επεσήμανε ότι «ήδη από τα πρώτα χτυπήματα η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της». Η σκηνή εκτυλίχθηκε ενώπιον ενός πλήθους περίπου 200 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ίδιο.Ο δεύτερος βουλευτής διευκρίνισε ότι «ο άνδρας και η γυναίκα έχουν δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι έξι μηνών», ενώ ζούσαν έξω από το Αγκλόκ.

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Ανσαρ Ντιν, που συνδέεται με την αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), ελέγχει την πόλη Αγκλόκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου