Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Mozilla. Το πρώτο ηχηρό «όχι» στο CISPA


Mozilla, Το πρώτο ηχηρό «όχι» στο CISPA 

Οι άλλοι μεγάλοι του Internet και όχι μόνο (όπως οι Facebook, Microsoft, Oracle) δέχτηκαν την υιοθέτηση του νομοσχεδίου CISPA στις ΗΠΑ, το οποίο και έχει κατηγορηθεί για την προσβολή των ελευθεριών στο Ίντερνετ, ενώ η Mozilla είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που έδειξε τη σαφή αντίθεσή της στην εν λόγω νομοθεσία. 

Η δήλωση της εταιρείας είναι ξεκάθαρη, αφού λέει ότι ναι μεν υποστηρίζει τη δημιουργία ενός περισσότερο ασφαλούς Διαδικτύου, αλλά το CISPA ξεπερνά τα όρια και πηγαίνει σε άλλα χωράφια.
Η εν λόγω νομοθεσία για τη Mozilla χτυπά την ιδιωτικότητα και βοηθά τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες να κάνουν εσφαλμένη χρήση προσωπικών πληροφοριών, μένοντας ατιμώρητες.
Η Mozilla συμβουλεύει ακόμα τον νομοθέτη να επανεξετάσει τις αρχές του νομοθετήματος.

Άλλες τεχνολογικές εταιρείες που έχουν δώσει το «οκ» για την εφαρμογή της νομοθεσίας είναι οι Facebook, Oracle, Symantec, Verizon, AT&T, Intel, ο εμπορικός σύνδεσμος CTIA, ο οποίος απαρτίζεται από μέλη των T-Mobile, Sybase, Nokia και Qualcomm. Για την ιστορία η νομοθεσία πέρασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 248 υπέρ και 168 κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου