Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

O Πατριάρχης Κύριλλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν. (Φωτογραφίες)


Με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Β. Πούτιν πραγματοποίησαν συνάντηση στην Αίθουσα Θρόνου του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού, στις 24 Μαΐου 2012  ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αρχηγός του Ρωσικού Κράτους μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για ο,τι βρήκατε χρόνο και ήλθατε ακριβώς αυτή την ημέρα, κατά την οποία εορτάζουμε την ημέρα των Σεπτών ονοαστηρίων του Πατριάρχη μας και των Σλαβικών Γραμμάτων και του Σλαβικού Πολιτισμού. Αυτή την ημέρα διακρίνονται εντονότερα οι βαθιές πνευματικές καταβολές που έχουμε, επεσήμανε ο κ. Πούτιν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ευχαριστιόταν από τη διαμονή του στη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την εγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοποσνδίας και τόνισε  ότι σύμφωνα με την εκκλησιαστική πράξη, πραγματοποιεί επίσκεψη ειρηνική προς τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών. Επίλεξε αυτή την ημέρα διότι πρόκειται ως ένα μεγάλο γεγονός της χριστιανοσύνης, την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, και επίσης διότι ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος άγει την ημέρα αυτή τα Σεπτά του ονομαστήρια.
«Οι λαοί μας έχουν δεσμούς αιώνων, ακόμη και πριν την έναρξη του Χριστιανισμού στην Ρωσία» πρόσθεσε επίσης ο κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στην ανάγκη της μεγαλύτερης ενότητας μεταξύ των Εκκλησιών και των λαών γενικότερα. Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο την εποχή μας ιδιαίτερα διαδραματίζει ένα μεγάλο ρόλο η αλληλουποστήριξη.


mospat.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου