Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τα εγκώμια του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον εκφραστή του παγκόσμιου ισλαμισμού, Φετουλάχ Γκιουλέν


Αναβάσεις: Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκωμιάζει τον κύριο προωθητή και εκφραστή του ισλαμισμού στον κόσμο, τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

 Διαβάζουμε από την romfea.gr : Την προσφορά Τούρκου διανοητή εξήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Τη συμβολή του Φετουλάχ Γκιουλέν, του γνωστού, εμπνεόμενου από τη θρησκεία, Τούρκου διανοητή, στη δημόσια ζωή και την πρόοδο της Τουρκίας, εξήρε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων, στην τελετή βράβευσής του στην Ολλανδία, ο Πατριάρχης τόνισε: «Συνεργαζόμαστε στενά, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά, διότι έχουμε τα ίδια ιδεώδη, την ειρήνη και την ενότητα. Εκτιμούμε την προσφορά του στην εκπαίδευση. Ο Γκιουλέν συνέβαλε και συμβάλλει στον διαθρησκευτικό διάλογο».
Στις δηλώσεις, που σήμερα αναπαράγονται ευρύτατα στον τουρκικό Τύπο, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει, σύντομα, ο Γκιουλέν στην Τουρκία, από τις ΗΠΑ όπου ζει τα τελευταία 15 χρόνια, ύστερα από φόβους που εκφράσθηκαν για την ασφάλεια του.
«Έχουμε συναντηθεί και στην Τουρκία και στις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, για τη διεθνή ειρήνη και την ευημερία της χώρας μας.
Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
____________________________

Μπορούμε να δούμε πιό αναλυτικά ποιός είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν από το ιστολόγιο Ακτίνες

(Οι φωτογραφίες είναι από την συνάντηση με τους θρησκευτικούς  ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη)

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μάϊος 2012 : «Τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης, 9ης τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, παρεκάθησεν εἰς ἐπίσημον δεῖπνον, παρατεθέν ὑπό τοῦ Συνδέσμου Δημοσιογράφων καί Συγγραφέων (Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı) τῆς Κινήσεως Fethullah Gülen, τῇ συμμετοχῇ τῶν ἐνταῦθα θρησκευτικῶν ἡγετῶν καί μελῶν καί φίλων τοῦ Βακουφίου, εἰς τό τέλος τοῦ ὁποίου ἐγένοντο ὁμιλίαι καί ἀπενεμήθησαν ἀναμνηστικαί πλάκες

Το Σάββατο 12/05/2012, στο Middelburg της Ολλανδίας, κατά την απονομή στον  Οικουμενικό Πατριάρχη, του βραβείου της Ελευθερίας Λατρείας του Ιδρύματος F. Roosevelt, για τη συμβολή του στον διαθρησκειακό διάλογο μεταξύ   Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Ιουδαίων όπως αναφέρουν τα  Μ.Μ.Ε/  αναφέρθηκε στη : « συμβολή του Φετουλάχ Γκιουλέν, του γνωστού, εμπνεόμενου από τη θρησκεία, Τούρκου διανοητή, στη δημόσια ζωή και την πρόοδο της Τουρκίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων, στην τελετή βράβευσής του στην Ολλανδία, ο Πατριάρχης τόνισε: «Συνεργαζόμαστε στενά, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά, διότι έχουμε τα ίδια ιδεώδη, την ειρήνη και την ενότητα. Εκτιμούμε την προσφορά του στην εκπαίδευση. Ο Γκιουλέν συνέβαλε και συμβάλλει στον διαθρησκευτικό διάλογο».

Στις δηλώσεις, που σήμερα αναπαράγονται ευρύτατα στον τουρκικό Τύπο, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει, σύντομα, ο Γκιουλέν στην Τουρκία, από τις ΗΠΑ όπου ζει τα τελευταία 15 χρόνια, ύστερα από φόβους που εκφράσθηκαν για την ασφάλεια του. «Έχουμε συναντηθεί και στην Τουρκία και στις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, για τη διεθνή ειρήνη και την ευημερία της χώρας μας. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Δείτε και :

-Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι σκοτεινές διαδρομές του ιμάμη
-Το μεγάλο σχέδιο του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο ισλαμικός κίνδυνος της Τουρκίας
-Ο «σκοτεινός» Φετουλάχ που «κυβερνάει» την Τουρκία!
-Τουρκία –Οικονομική πολιτική μέσω Ισλάμ - Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν
-Τουρκία - Το κυρίαρχο τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν.
-Ο ντόρος γύρω από το Κίνημα Γκιουλέν

Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου