Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου. Eπίθεση κατά της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος


Αναβάσεις : Είναι πλέον πεντακάθαρο ότι η ορθοδοξία στο πρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, ξαναζεί μαζικά τους διωγμούς που υπέστη από τα κομουνιστικά καθεστώτα για 70 ολόκληρα χρόνια. Στην Ελλάδα μικρή πρόγευση πήραμε από την κατάλυση του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους, και την παράνομη  σύλληψη και φυλάκιση του αθώου  Ηγουμένου Εφραίμ της Ι. Μονής Βατοπαιδίου.

 Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος
21-05-2012
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την σημερινή δίωξη των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπ/πής Αχρίδος

  Ενημερώνουμε την εγχώρια και την διεθνή κοινή γνώμη, ότι σήμερα τα ξημερώματα, 21 Μαϊου 2012, γύρω στις 7 π.μ., πολλές αστυνομικές δυνάμεις, με οργανωμένη επιχείρηση σε όλη την χώρα μας, επιτέθηκαν και εισέβαλαν βίαια στα μοναστήρια και σε σπίτια των μελών της Ορθόδοξης Αρχ/πής Αχρίδος.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Στίπ, έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η  αστυνομία εισόρμησε και αναζήτησε τον σεβ/το Επίσκοπο κ.Μάρκο, και επειδή απουσίαζε στο Βελιγράδι στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχείας του Πατριαρχείου Σερβίας,  συνέλαβαν την μοναχή  Πελαγία,  μεγάλης ηλικίας   και με πρόσφατη ορθοπεδική εγχείρηση.

Στα Σκόπια, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στη Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και τοποτηρητή της Μητρ/λης Στρώμνιτσας  κ.Δαυίδ  αλλά επειδή δεν τον βρήκαν, (επίσης στο Βελιγράδι),  συνέλαβαν την Ηγουμένη της Μονής,   μοναχή Κυράννα.  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι maltretirajkji  (πιθανόν μεταφράζεται οι κακοποιοί)  ερεύνησαν όλους τους χώρους της Μονής και τους οποίους  κατέγραψαν λεπτομερώς με βιντεοκάμερα.

Επίσης η αστυνομία εισόρμησε στο Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη  Νιζόπολη  της περιοχής  Βιτωλίων,  ψάχνωντας να συλλάβουν την Ηγουμένη,  μοναχή Ολυμπιάδα.  Επειδή δεν την βρήκαν, (απουσίαζε λόγω υγείας), συμπεριφέρθηκαν με αγένεια  και παρενόχλησαν τις υπόλοιπες μοναχές.
Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης στο ανδρικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Περλεπέ,  όπου συνέλλαβαν τον  ιερομόναχο π.Μωϋσή. Στους παραπάνω χώρους οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα υλικά αγαθά που βρήκαν, λέγοντας ότι τα κάνουν αυτά, καθώς και τις συλλήψεις,  για "φοροδιαφυγή".

Επίσης η αστυνομία συνέλαβε τους στενότερους συγγενείς των Επισκόπων, που διαμένουν σε διάφορες  πόλεις, τους ιερείς και άλλους πιστούς της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.
Οι δικαστικές αρχές της "FYROM",  έχοντας την δική τους σχισματική  εκκλησία-εταιρεία,  δεν αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, η οποία σχεδόν ζει με τα πενιχρά έσοδα από τους πιστούς της.

Έτσι είναι προφανές στη χώρα το πρόσχημα της φοροδιαφυγής, που εφαρμόζει από τώρα, και μαζί με την καταδίκη του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η αστυνομία κάνει διώξεις και βασανιστήρια για θρησκευτικούς λόγους, το οποίο δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα  της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.
Μετά την πρόσφατη επιβολή φυλάκισης 2,5 ετών στον Αρχ/πο Ιωάννη στις κεντρικές φυλακές των Σκοπίων, οι κυβερνητικές αρχές της FYROM,  θέλοντας να προστατέψουν την σχισματική οργάνωση, λεγόμενη  ορθόδοξη εκκλησία "Μακεδονίας", προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες, σε μία ημέρα,  στην παραπάνω ποινή, προκειμένου να διαλύσουν την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αχρίδος, στην χώρα μας:   

Καλούμε όλους τους εξοχότατους εκπροσώπους των ξένων Πρεσβειών των Δημοκρατικών χωρών, την Πρεσβεία των Οργάνων του  ΟΑΣΕ  και τις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και θρησκευτικών ελευθεριών, να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια και υποστίρηξη, ώστε σύντομα να  διακοπεί η δίωξη του Αρχ/που Ιωάννη και όλων των λοιπών κρατουμένων,   ηγουμένης,  μοναχών, μοναζουσών  πιστών, για να αποτραπεί τελικά αυτή η καταστροφή της Θρησκευτικής ελευθερίας,  που οι κρατικές αρχές της Δημοκρατίας της FYROM εφαρμόζουν στα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου