Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τεράστιο πρόστιμο στη Google για λόγους ασφάλειας!


Τεράστιο πρόστιμο στη Google για λόγους ασφάλειας

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Αμερικάνικη Επιτροπή Ανταγωνισμού (FTC) θα επιβάλλει πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων στην Google σχετικά με το σκάνδαλο που είχε δημιουργηθεί με την εταιρεία να παρακάμπτει τις ρυθμίσεις ασφαλείας στον Safari για την προβολή διαφημίσεων.

Συγκεκριμένα, η Google ουσιαστικά διαπραγματεύεται με τον FTC για το πόσο μεγάλο θα είναι το πρόστιμο που πρέπει να καταβάλλει για την παραβίαση του Safari. Εάν ο FTC επιβάλλει τις κυρώσεις που αναφέρει το Bloomberg θα είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός τιμωρεί κάποιον για παραβίαση ιδιωτικού απορρήτου στο Internet.


Υπενθυμίζουμε ότι η Google μαζί με τη Facebook και άλλες εταιρείες διέθεταν κώδικα με τον οποίο παρακάμπτονταν η ασφάλεια του Safari με την εναπόθεση cookies για την καταγραφή των δραστηριοτήτων των χρηστών με απώτερο σκοπό την στοχευμένη διαφήμιση. Η Google έκτοτε έχει αφαιρέσει τον κώδικα ενώ επιβεβαίωσε με δελτίο τύπου την έναρξη των ερευνών ανακοινώνοντας ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές.
technewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου