Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Oμιλίες του γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου για την Μ. Εβδομάδα


• Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυχτός
• Μεγάλη Εβδομάς και περί ταπεινώσεως του Χριστού
• Περί χαράς Αναστάσεως και περί ταπεινοφροσύνης
• Πάσχα - περί υπακοής


…..
Ας αγωνισθούμε, παιδιά μου, τώρα περισσότερο και η ωφέλεια θα είναι πολύ μεγάλη. Κανείς δεν βρίσκει Χάρη, εάν δεν κοπιάσει. Κι ο γεωργός, εάν δεν γεωργίσει το χωράφι του, καρπό δεν θα δει. 

Όταν η νηστεία μας συμπορεύεται, ενισχύεται, πλαισιώνεται με προσευχή, με μελέτη, με νήψη, με εκκλησιασμό, με εξομολόγηση, με θεία μετάληψη, με καλά έργα και δη ελεημοσύνη, τότε ολοκληρώνεται η ομορφιά της προετοιμασίας της ψυχής για την υποδοχή της Μεγάλης Εβδομάδος. 
Τότε θα νοιώσουμε τα Άγια και Σεπτά Πάθη του Χριστού εντονότερα, διότι η καρδιά μας θα μαλακώσει, θα αλλοιωθεί και θα γνωρίσει πόσο άπειρη είναι η αγάπη του Θεού στον άνθρωπο. Τότε θα ζήσουμε μέσα μας πολύ δυνατά την Αγία Ανάσταση, θα την πανηγυρίσουμε θεοπρεπέστατα και θα συνεορτάσουμε μαζί με τους αγγέλους το Άγιον Πάσχα. Αμήν.
 
π. Εφραίμ Φιλοθεΐτης (Αριζόνα)

Κατεβάστε από εδώ:
avraam/G.Efraim_Megalh_Evdomas.zip

Αβραάμ /Πατερικός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου