Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θεωρεί πλέον οριστική την έκπτωση του Παντελεήμονα

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της "Romfea.gr", πριν από λίγο η συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίαζε από χθες Τετάρτη 28 Απριλίου  2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» η Ιερά  Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσον αφορά την υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμων, απεφάσισε ότι επειδή το Πρωτοβάθμιο και το Δευτεροβάθμιο δεν εξεδίκασαν επί της ουσίας και με βάση τους Ιερούς Κανόνες την υπόθεση Μπεζενίτη, ο φάκελος θα αποσταλεί εκ νέου στην Εκκλησία της Ελλάδος, για να ενεργήσει τα δέοντα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτό δεν εμποδίζει την Εκκλησία της Ελλάδος να κάνει τις εκλογές για την πλήρωση των δύο Μητροπόλεων που προήλθαν από τη διχοτόμηση της Μητροπόλεως Αττικής, αφού το Πατριαρχείο θεωρεί πλέον οριστική την έκπτωση του Παντελεήμονα από το Θρόνο του"



Αιμίλιος Πολυγένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου