Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Επίσημες συνομιλίες στο Φανάρι Οικουμενικού Πατριάρχη - Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου

Άρχισαν στο Φανάρι οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Εκκλησίας της Κύπρου, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, και της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην κυπριακή εκκλησιαστική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, οι Χωρεπίσκοποι Καρπασίας Χριστοφόρος και Χύτρων Λεόντιος, ο Διάκονος Κυπριανός Κουντούρης, ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας Γιάννης Χαριλάου και ο φιλόλογος Γιάννης Γιάγκου.

Σε σύντομη συνομιλία ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Παναγιότατος και ο Μακαριώτατος συζήτησαν το θέμα των καιρικών συνθηκών και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην εναέρια κυκλοφορία σε όλη την Ευρώπη από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο σε σχέση με τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι ο κ. Ερντογάν δεν έχει απαντήσει ακόμη.


Στην ίδια ερώτηση, ο Μακαριώτατος είπε «εμείς θα είμαστε και σήμερα εδώ, εάν θέλει, θέλει, εάν δεν θέλει, ώρα του καλή».

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών θα γίνει ανταλλαγή των κειμένων των ομιλιών, της προσφώνησης και αντιφώνησης, που επρόκειτο αρχικά να γίνουν το περασμένο Σάββατο.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου θα συνοδεύσει ακολούθως στη Χάλκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπου θα επισκεφθούν μαζί τη Θεολογική Σχολή. Στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα στο νησί της Χάλκης.

Απόψε, ο Μακαριώτατος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπορνόβας.

iKypros  /  Ρομφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου