Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο Πειραιώς Σεραφείμ κατηγορεί το Διοικητικό Συμβούλιο Αδελαΐδας (Αυστραλία), για τις "ατυχείς επιλογές" του στο εκκλησιαστικό.

Σκληρή επίθεση πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, στην Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία, στην οποία προσχώρησε πρόσφατα η Ελληνική Κοινότητα Αδελαΐδας και Νότιας Αυστραλίας.

Όπως γράφει ο "Νέος Κόσμος" ο Μητροπολίτης Πειραιώς - πρώην Βοηθός Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, που υπηρέτησε στην Αδελαΐδα - με επιστολή του χαρακτηρίζει την Κοινότητα "ψευδορθόδοξη" και εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στο Διοικητικό Συμβούλιό της, για τις "ατυχείς επιλογές" του στο εκκλησιαστικό.

Ο κ. Σεραφείμ επισημαίνει την "αντικανονικότητα" της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών στην οποία υπήχθη η Κοινότητα και γνωστοποιεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι ο "Επίσκοπος", που η Κοινότητα εγκατέστησε στην Αδελαΐδα, "πρόκειται να

καθαιρεθή από την Εκκλησία της Ελλάδος, της οποίας κληρικός ήτο και εκ της οποίας αντικανονικώς αποσκίρτησε, προσχωρήσας εις εκκλησιολογικώς ανύπαρκτον σχήμα".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας, κ. Θεοφάνης Μάρας, απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον ατόμων και αρχών που αμφισβητούν την κανονικότητα της Παλαιοημερολογίτικης Εκκλησίας στην οποία προσχώρησαν κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας.

"Καιρός να σταματήσουν τα ανεύθυνα σχόλια για την κανονικότητα ή μη της Εκκλησίας Γνήσιων Ορθοδόξων στην οποία προσχώρησαν κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας. Οι ανεύθυνες φήμες θα μας υποχρεώσουν να λάβουμε νομικά μέτρα εναντίον εκείνων που τις κυκλοφορούν", δήλωσε ο κ. Μάρας.

Σ. Χατζημανώλης / Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων 19 Απριλίου

1 σχόλιο:

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου