Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους

Σύμφωνα με το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία, η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους από σήμερα, Κυριακή 18 Απριλίου 2010 έχει νέο Ηγούμενο.

Η Σερβική Αδελφότητα εξέλεξε πριν από λίγο με 12 ψήφους (18 ψήφισαν), τον Ιερομ. Μεθόδιο Μάρκοβιτς για Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.

Ο ιερομόναχος Μεθόδιος κατά κόσμον Βλαδίμηρος Μάρκοβιτς του Μόμτπλο και της Μίλκας, γεννήθηκε στη Σερβία στις 7 Ιανουαρίου το 1970.

Να αναφερθεί, ότι από τότε που ο νέος Ηγούμενος ήρθε στη Μονή Χιλανδαρίου το 1994 σε ηλικία 24 ετών, έχουν έρθει πάρα πολλοί νέοι από την Σερβία να μονάσουν.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι πριν από περίπου ένα μήνα στις 21 Μαρτίου 2010, εκοιμήθη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Μωϋσής, κατά κόσμον Στανισλάβ Ζάρκοβιτς του Σβετοζάρ και της Ζόρκα γεννημένος το 1923.

Φώτο: π. Δοσίθεος / Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου