Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις υπέρ του Επισκόπου Αρτεμίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Την πρώτη ημέρα 26-4-2010
ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Μετά από το αρχιερατικό συλλείτουργο των Σέρβων αρχιερέων, έξω από το πατριαρχικό μέγαρο συγκεντρώθηκαν Ορθόδοξοι Σέρβοι με σκοπό να υποβάλλουν στην Ιεραρχία αναφoρά με χιλιάδες υπογραφές και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τις παρεκτροπές των 5 Μητροπολιτών εις βάρος του Μητροπολίτου Αρτεμίου και των πνευματικών του παιδιών. 
Η συλλογή των υπογραφών, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες -άρχισε μετά το Πάσχα με πρωτοβουλία του Σέρβου μοναχού Αντωνίου και την υπέγραψαν μοναχοί, κληρικοί και πιστοί- Ο αριθμός των υπογραφών έφτασε στις 14.500.

Με αυτές ο Ορθόδοξος λαός της Σερβίας ζητά:


1.Να κόψουν οι Σέρβοι ιεράρχες κάθε σχέση με τον Πάπα και τους αιρετικούς, για να μην αλλοιωθεί η Ορθόδοξη Πίστη στην Σερβία.
2. Συμπαραστέκονται στον αγώνα του αγιοτέρου επίσκοπου της Σέρβικης Εκκλησίας του Αρτεμίου, που διώκεται με την συνοδεία του, γιατί μάχεται εναντίον του Οικουμενισμού και αντιστέκεται σθεναρά εναντίον της ανεξαρτοποιήσεως του Κοσσυφοπεδίου. Το Κοσσυφοπέδι και τα Μετοχία, που ανήκουν στην επισκοπή του Αρτεμίου και είναι καθαρός Σέρβικο έδαφος, δεν υποχωρούν στις

πιέσεις των μεγάλων, που βομβάρδισαν την Σερβία και δεν θέλουν την ανεξαρτοποίησή τους από την μητέρα πατρίδα. Ψυχή του αγώνος είναι ο Μητροπολίτης Αρτέμιος, γι' αυτό και διώκεται, με ψευδείς και αναπόδεικτες κατηγορίες. 
 
Δυστυχώς στον διωγμό αυτό πρωτοστατούν φιλοπαπικοί και φιλοδυτικοί Σερβοι αρχιερείς, που ξέχασαν όπως φαίνεται τους βομβαρδισμούς. Το εξωφρενικό είναι ότι οι μεγάλες δυνάμεις και η Αμερική θέλουν η Σερβία να μπεί στο ΝΑΤΟ και να αναγνωρίσει τους βομβαρδισμούς που έγιναν εναντίον της ως αναγκαίο κακό. Δηλαδή η Σέρβια καλείται να πει και ευχαριστώ στους φονιάδες της!!!

 
Την πρώτη ημέρα της συνεδριάσεως ζήτησαν οι πιστοί να παραδώσουν το κείμενο με τις υπογραφές στην Ιεραρχία, αλλά με εντολή του νέου φιλοπαπικού πατριάρχου Ειρηναίου, (που ο Πάπας τον τίμησε με χρυσό δακτυλίδι!!!)
η Σέρβικη αστυνομία δεν επέτρεψε στους πιστούς να παραδώσουν τις υπογραφές, με εντολή του πατριάρχου!!! Και τους διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους ιεράρχας δεν θα βγει από το πατριαρχικό μέγαρο για να τις παραλάβει!

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

-Θα συζητηθεί στην Ιεραρχία η αγοποίηση του Ιουστίνου Πόποβιτς και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Μητρόπολη του Κοσσυφοπεδίου μετά από την απομάκρυνση του επίσκοπου Αρτεμίου.
-Σέρβικες εφημερίδες έγραψαν ότι: Σκοπεύουν να χωρίσουν την Μητρόπολη του Βελιγραδίου και να προτείνουν στον Αρτέμιο να αναλάβει την νέα επισκοπή, για να τον απομακρύνουν από το Κόσσοβο, αλλά ο επίσκοπος Αρτέμιος κατα πληροφορίες δεν θα το δεχθεί.
Τρία μοναστήρια του Κοσσόβου επειδή μνημονεύουν τον κανονικό τους επίσκοπο Αρτέμιο τιμωρήθηκαν με το επιτίμιο της ακοινωνησίας από τον συνταξιούχο δεσπότη Αθανάσιο Γιέφτς· Και η τιμωρία θα ισχύσει μέχρι το τέλος της συγκλήσεως της Ιεραρχίας.

Πηγή: augoustinos-kantiotis.gr

Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιος (video)

Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιος (video)
Αφιέρωμα στον Ομολογιτή Επίσκοπο κ. Αρτέμιο


impantokratoros.gr

Αναδημοσίευση  από Επαλήθευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου