Απόσπασμα της συνέντευξής του από το Fagazine,
Παρότι στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ συναντάμε τις πιο προωθημένες θέσεις για τα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και τα δικαιώματα των LGTB πολιτών, ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού δεν έγινε στην Καισαριανή, με δήμαρχο από τον ΣΥΝ, αλλά στην Τήλο, με δήμαρχο από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί;
Ίσως, αυτήν την ιστορική, για τη χώρα μας, πράξη, μπορούσε τελικά να την τελέσει ένας άνθρωπος και όχι ένας εκπρόσωπος μίας πολιτικής παράταξης, ακόμα και του ΣΥΝ. Κι επειδή γνωρίζω τον δήμαρχο της Τήλου θεωρώ ότι άξιζε που μία ριζοσπαστική ενέργεια συνδέθηκε με το όνομά του. Διότι με αυτό συνδέθηκε και όχι με την παράταξή του.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ έγινε σε μία μικρή κλειστή νησιωτική κοινωνία δεν υπήρξαν υστερικές αντιδράσεις από τους κατοίκους της. Αυτό σχετίζεται απολύτως με το πρόσωπο του δημάρχου και γιατρού τους, Τάσου Αλφιέρη. Οι κάτοικοι τον εμπιστεύονται γι’ αυτό και αποδέχτηκαν το συμβάν ασχέτως αν οι περισσότεροι σοκαρίστηκαν.
Θεωρώ ότι ήταν ένας ιδανικός γάμος, σε έναν ιδανικό τόπο με έναν ιδανικό τοπικό άρχοντα. Χωρίς πρόθεση να παραβλέψω ότι δεν έγινε από εκλεγμένο δήμαρχο του κόμματος μας, επιτρέψατέ μου να θυμίσω ότι την διαδικασία υποστήριξαν με την παρουσία τους στην Τήλο μέλη του ΣυΡιζΑ από την Αθήνα και δημοσιογράφος από την εφημερίδα ΕΠΟΧΗ.
Πως βλέπετε το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;
Τα παιδιά χρειάζονται πάνω απ’όλα αγάπη, χρόνο και φροντίδα. Αυτά είναι τα κύρια
κριτήρια του ευ ζην. Η κακοποίηση του παιδιού στην ελληνική οικογένεια έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αυτό διαφαίνεται στις ερευνητικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί.
Η ενδο-οικογενειακή βία είναι περισσότερο δίπλα μας από όσο εμείς πιστεύουμε. Και αυτές οι οικογένειες αποτελούνται από μία γυναίκα και έναν άνδρα.
Άρα δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των "ανθρώπων-γονιών" !
Ενημέρωση από udemand.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.