Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τα θερμικά αποτυπώματα προδίδουν το PIN. Κλοπή με χρήση υπέρυθρης κάμερας.


Ακόμα και ένα λεπτό μετά την ανάληψη θα μπορούσαν επιτήδειοι να κλέψουν τον αριθμό της κάρτας σας. Ασπίδα προστασίας τα μεταλλικά κουμπιά. Οι απατεώνες μπορούν να ανακαλύψουν το PIN των τραπεζικών καρτών σας με το να ανιχνεύσουν τα θερμικά αποτυπώματα που αφήνετε στα ATM, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Σε ποσοστό 80% επιστήμονες κατάφεραν και προσδιόρισαν επιτυχώς τον τετραψήφιο κωδικό χρησιμοποιώντας ένα σαρωτή υπέρυθρης ακτινοβολίας στο πληκτρολόγιο του ATM.
Ακόμα και μετά από ένα ολόκληρο λεπτό, η συσκευή μπορούσε να απεικονίσει με ευκρίνεια ποιοι αριθμοί είχαν πατηθεί , αποκαλύπτοντας πρακτικά τον αριθμό στον οποιοδήποτε κακοποιό. Το μόνο που θα τους απέμεινε ήταν να κλέψουν το πορτοφόλι του εκάστοτε και χρησιμοποιώντας την κάρτα του να “ξελαφρώσουν” τον λογαριασμό του.Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η υπέρυθρη κάμερα μπορούσε μόνο σε ένα 20% των περιπτώσεων να καταφέρει να προδώσει τον τετραψήφιο αριθμό με την σωστή αλληλουχία, ωστόσο όπως και να ‘χει θα διευκόλυνε τους επίδοξους να επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε συνδυασμούς των 4 ψηφίων.
Οι φωτογραφίες που έδωσαν στην κυκλοφορία απεικόνιζαν το αριθμητικό καντράν του ΑΤΜ, με πλαστικά κουμπιά, με τα θερμικά αποτυπώματα πάνω στα αντίστοιχα ψηφία. Ωστόσο, στην περίπτωση μεταλλικών κουμπιών η υπέρυθρη κάμερα δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική.

Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου UCSD, υπογράμμισε όμως ότι δεν προχώρησαν περισσότερο για να διερευνήσουν περαιτέρω κάποιο τρόπο θα μπορούσε να αποκαλύψει τους αριθμούς στα μεταλλικά πάνελ, μιας και αφού η μέθοδος ήταν επιτυχής στα πλαστικά είναι πολύ πιθανό να έχουν καταφέρει να υπερπηδήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα οι επιτήδειοι.

Κατά περιόδους έχουν καταγράφει διάφοροι μέθοδοι κλοπής χρημάτων από ATM, με πιο ευρυματικό αυτόν που κάποιοι  είχαν τοποθετήσει ένα ψεύτικο ΑΤΜ έξω από ένα πολυκατάστημα, το οποίο είχαν εξοπλίσει με ένα ειδικό σύστημα που αποκρυπτογραφούσε τα στοιχεία της κάρτας, ενώ παράλληλα ανύποπτοι οι πελάτες αποκάλυπταν οικειοθελώς το PIN τους στην προσπάθεια να αλληλεπιδράσουν με το μηχάνημα.


http://news247.gr/health/texnologia/ta_apotypwmata_prodidoyn_to_pin.1350690.html
Ενημέρωση -αναδημοσίευση norfid.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου