Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

7 χρόνια φυλακή σε "εναλλακτικό" γιατρό για απάτη : Υποσχέθηκε να θεραπεύσει καρκίνο με Ομοιοπαθητικά φάρμακα και "βιταμίνες"!


Είχε καρκίνο, της έδινε πανάκριβα βοηθήματα διατροφής
 
Πολλαπλές μεταστάσεις στα ζωτικά της όργανα υπέστη μια γυναίκα, που έπασχε από καρκίνο του μαστού, νόσο ιάσιμη στο 95% των περιπτώσεων, όταν πείστηκε από γιατρό ωτορινολαρυγγολόγο στην ειδικότητα, που της είχε συστηθεί και ως «ολιστικός», να εγκαταλείψει την ενδεδειγμένη θεραπεία (χειρουργείο-χημειοθεραπείες) και να καταφύγει στα... άλατα και στα πανάκριβα βοηθήματα διατροφής που της χορηγούσε ο ίδιος.

Και όταν η δίαιτα αποτοξίνωσης, στην οποία την υπέβαλε, της προκάλεσε βαριά βλάβη, που «κατέστησε τη νόσο μη ιάσιμη, μειώνοντας δραματικά το προσδόκιμο ζωής της», ο «ολιστικός», που έκοβε αποδείξεις ωτορινολαρυγγολόγου, έκοψε και... ρόδα μυρωμένα. Η γυναίκα προσέφυγε τελικά στην κλασική ιατρική, αλλά και στη Δικαιοσύνη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, που δίκασε ερήμην τον 70χρονο γιατρό, Θωμά Χρηστίδη, τον καταδικάσε σε συνολική ποινή εφτά ετών, με αναστολή, για απάτη, αλλά και για τη βλάβη υγείας που υπέστη η μηνύτρια, αναγνωρίζοντάς του κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί καταδίκη μόνο για βαριά σωματική βλάβη της παθούσης, Ευαγγελίας Θεοτοκάτου, οικονομολόγου, που έχει διατελέσει επιστημονικός βοηθός στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Ολα ξεκίνησαν όταν η ασθενής, το 2003, που διαγνώστηκε η ασθένεια, και της είχε συστηθεί από γιατρούς του «Αγίου Σάββα» να υποβληθεί σε ολική αφαίρεση δεξιού μαστού, ζήτησε τη γνώμη του «ολιστικού», ο οποίος υποσχόταν σε ασθενείς με διάφορες νόσους θεραπεία με «εναλλακτικές μεθόδους».

Χρεώσεις χρυσάφι 

Για να τους πείθει, είχε εγκαταστήσει στο ιατρείο του «ειδικά» μηχανήματα, με τα οποία πραγματοποιούσε διάφορα τεστ, που διαρκούσαν πολλή ώρα και τα χρέωνε με υπέρογκα ποσά.
Όταν η μηνύτρια τον επισκέφτηκε, «της έκανε τεστ επί 4.30 ώρες και της πήρε με... έκπτωση 430 ευρώ, αντί 607.
Της συνέστησε να αποφύγει τη συμβατική θεραπεία, γιατί θα οδηγούσε σε εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος και διάχυση του καρκίνου. Εντόπισε δε την αιτία του στις αλλεργιογόνες ουσίες με τις οποίες είχε βομβαρδισθεί από τον μέχρι τότε τρόπο ζωής της.
Την υπέβαλε σε εκτεταμένη δίαιτα αποτοξίνωσης, με παράλληλη χρήση αλάτων και της χορηγούσε συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ομοιοπαθητικά, με κόστος από 350 έως 800 ευρώ τη φορά, τα οποία άλλοτε τα αγόραζε από φαρμακείο, άλλοτε της τα χορηγούσε ο ίδιος.

Οταν «άρχισε η κόπωση, καθώς μεγάλωσε ο όγκος μου, έλεγε -κατέθεσε η γυναίκα- ότι ο οργανισμός προσπαθούσε να τον αποβάλει, πράγμα που καταδείκνυε την επιτυχία της μεθόδου. Έλεγε ότι οι άσχημες αιματολογικές εξετάσεις μου οφείλονταν σε άγχος».
«Ύστερα από τρία χρόνια και αφού κατέβαλλα υπέρογκα ποσά, τα περισσότερα χωρίς αποδείξεις, άρχισα να έχω αναπνευστική δυσφορία, αλλά έλεγε ότι ήταν αλλεργικά συμπτώματα, που οφείλονταν στους "ευρωμύκητες" που υπάρχουν στην Κέρκυρα -όπου ζω-, λόγω του υγρού κλίματος».

«Την άνοιξη του 2006, μεταβάλλοντας απόψεις, μου σύστησε να αφαιρέσω τον όγκο. Με παρέπεμψε σε εναλλακτικούς χειρουργούς, που μου σύστησαν να επιστρέψω στην κλασική Ιατρική.
Ο ίδιος έκανε ομοιοπαθητικές ενέσεις γύρω από τον όγκο. Ακόμη και όταν διαπιστώθηκε η εξάπλωση του καρκίνου, έλεγε να μην κάνω χημειοθεραπεία και να συνεχίσω τη δική του».

«Η δραματική της κατάσταση -σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα- την έκανε να ανακτήσει τη λογική της και να αποκρούσει τις προσπάθειές του να συνεχίσει να την απομυζά οικονομικά, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση του νου ενός βαρέως νοσούντος ανθρώπου».
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορουμένου υποστήριξαν ότι «δεν έκρυψε ότι ασχολείται με ολιστική ιατρική και δεν έφαγε χρήματα. Η επιλογή ήταν αποκλειστικά δική της».


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228625
Ενημέρωση από  http://www.egolpion.com/enallaktikos_apath.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου