Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση hacking σε συσκευές ψηφοφορίας στις Η.Π.Α.


Η ομάδα διαχείρισης και ελέγχου ευπαθειών (Vulnerability Assessment Team VAT) του αμερικάνικου τμήματος διαχείρισης ενέργειας του Ιλινόις, κατάφερε να πραγματοποιήσει διαδικτυακή επίθεση σε συσκευή ψηφοφορίας.

Τα τελευταία χρόνια οι συσκευές ψηφοφορίας χρησιμοποιούνται κατά κόρον ειδικά στα εκλογικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών για τη μείωση του χρόνου καταμέτρησης των ψήφων αλλά και τη μεθόδευση των λοιπών διαδικασιών.

Στις Η.Π.Α. περίπου το ¼ των πολιτών ψηφίζουν με τέτοιου είδους συσκευές, επομένως μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των συνολικών ψηφοφόρων.

Οι ειδικοί ασφάλειας πραγματοποίησαν απομακρυσμένη επίθεση τύπου Man-in-the-Middle και είχαν ως βασικό στόχο να αποδείξουν τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ελλιπή ασφάλεια των συγκεκριμένων συσκευών.

Το παρακάτω βίντεο (μόνο στα Αγγλικά), αποτελεί ουσιαστικά μια προσομοίωση της συγκεκριμένης επίθεσης:



secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου