Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Συνέχεια μουσουλμανικής πίεσης: Μουσουλμάνοι εναντίον Αστυνομίας επειδή «προσβλήθηκαν»

Η είδηση από enet.gr

Μουσουλμάνοι μετανάστες, θεωρώντας ότι υπήρξε προσβολή του Κορανίου, έκαναν χθες πορεία διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, πετώντας πέτρες εναντίον ανδρών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ν. Ελγαντούρ, ένας Αιγύπτιος άπλωνε πάπυρους σε ένα σεντόνι για να τους πουλήσει. Μέσα στην τσάντα υπήρχαν κι άλλοι με αποσπάσματα απ' το Κοράνι. Με βάση την καταγγελία, «οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Αιγύπτιο ν' ανοίξει την τσάντα. Άδειασαν τα κείμενα του Κορανίου και όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε, τον χτύπησαν. Όταν τον μετέφεραν στην αστυνομική κλούβα, Αφγανοί, Αραβες και Πακιστανοί έκαναν πορεία στην πλατεία Κοτζιά και στην Ομόνοια κι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Τότε παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι μετανάστες, εξήγησαν στους διαμαρτυρόμενους ότι δεν υπήρξε βεβήλωση και το επεισόδιο έληξε.

Αυτόπτης μάρτυρας 

Ιδιοκτήτης πάρκινγκ στην οδό Μενάνδρου, ο Βαγγέλης Μουμούρης περιγράφει ότι «στη μία το μεσημέρι οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Αιγύπτιο, που φώναζε στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι τον χτύπησαν και πέταξαν τ' αποσπάσματα απ' το Κοράνι. Αργότερα 500 μετανάστες στη συμβολή της Πειραιώς με τη Μενάνδρου πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ». 

* Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής δήλωσε ότι «ο πρωταγωνιστής τελικώς έγινε πρωταγωνιστής ξυλοδαρμού από ομοεθνείς του και αλλοδαπούς γιατί δεν επέμεινε στις καταγγελίες του για το Κοράνι, ενώ Κοράνι δεν υπήρχε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου