Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Και ο ΙΣΚΕ (Ι. Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) κατά της "Κάρτας του Πολίτη"


Συνήλθε σε συνεδρία την 23ην Νοεμβρίου 2010 το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Σελλή, καί ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερησία διατάξεως.
Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε., ομοφώνως εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του καί τους προβληματισμούς του σχετικά με τήν λεγομένη " Κάρτα του Πολίτη" πού ήδη η Πολιτεία δρομολογεί πρός εφαρμογή. Το Δ.Σ. πιστεύει ακράδαντα πως η ως άνω " Κάρτα του Πολίτη" παραβιάζει κατάφωρα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα καί καταρακώνει την ελευθερία του ανθρώπου. Αποφάσισε δε κατά πλειοψηφία να αναμένει την τελική και επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναλόγως να εκφραστεί.
Κατά την ως άνω συνεδρία το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε., ομοφώνως αποφάσισε:
1) Νά αποστείλει έγγραφο προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, διά του οποίου θα εκφράζει την αντίθεσή του με τά σχέδια του Υπουργείου διά τό μάθημα των Θρησκευτικών και θά ζητεί να παραμείνει υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα.
2) Να αποστείλει έγγραφα προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος διά των οποίων θα ζητείται:

α) Η μη ανάγνωση των λειτουργικών κειμένων στην δημοτική όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα σε ορισμένες Μητροπόλεις.
β) Να γίνει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε όλοι οι εν ενεργεία Εφημέριοι νά καταβάλουν ένα ελάχιστο ποσοτό εκ της μισθοδοσία των ως συνδρομή πρός τον Ι.Σ.Κ.Ε., έτσι ώστε όλοι οι Εφημέριοι αυτοδικαίως να είναι μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.
γ) Νά συμμετάσχει εκπρόσωπος των Εφημερίων στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όταν συζητώναι και αποφασίζονται σ’ αυτήν  αμιγώς Εφημερικά θέματα.
Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ.Ε., να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Φεβρουαρίου 2011.
Διά την ακριβή ημερομηνία, τον τόπο, τά θέματα καί τους εισηγητάς της Γ.Σ. θά υπάρξει νέα ενημέρωση.

amen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου