Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κορίνθου Διονύσιος; 1) «Η Κάρτα του Πολίτη δεν έχει σχέση με θρησκευτικά θέματα»! 2)«Το θέμα της κατασκευής Τζαμιών το ορίζει η Πολιτεία, και δεν θα πρέπει να εμπλέκεται η Εκκλησία »!
Την διαβεβαίωση της πολιτείας είχε η Εκκλησία της Ελλάδος ότι θα ληφθεί υπόψιν η άποψη της για την κάρτα του πολίτη πριν την υλοποίηση του προγράμματος που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ από την 11 Ιανουαρίου του 2011.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, σε δηλώσεις του μετέφερε τις ανησυχίες της Εκκλησίας για την καταπάτηση των προσωπικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, όπως ανέφερε ο ίδιος που θα προκύψει από την πραγμάτωση του προγράμματος.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το θέμα.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Μητρόπολη δεν μπορεί να έχει άλλη θέση απ' αύτη της Ιεράς Συνόδου. Η κάρτα του πολίτη δεν έχει σχέση με θρησκευτικά θέματα, όσο με διαχείριση προσωπικών δεδομένων.
Είναι γνωστό ότι κάποιοι Πατέρες μιλούν για τον Αντίχριστο, που σύμφωνα με τα λεγόμενα μεγάλων θρησκευόμενων ανθρώπων, θα έχει σαν έμβλημα του το 666.
Πολλοί, επειδή, σκοπίμως ή όχι δεν ξέρω, χρησιμοποιείται αυτός ο αριθμός, ταυτίζουν τα προσωπικά δεδομένα με τον Αντίχριστο. Ο Χριστός ήρθε για να έχουμε ελευθερία σκέψης, κίνησης και ζωής. Όποιοι μας δεσμεύουν τις ελευθερίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.»

Και ερωτώ: «Αφού θα ερχόταν η κάρτα του πολίτη , γιατί πριν από χρόνια έγινε χαμός με τη νέα ταυτότητα; Η εκκλησία ανησυχεί, αλλά όχι με οξύτητα, αλλά με σύνεση και σωφροσύνη κι έτσι
πράττει, χωρίς να βιάζεται να παρασύρει τον κόσμο στους δρόμους για να αντιδράσουν. Είπαν ότι θα ληφθεί υπόψη και η θέση της Εκκλησίας. Αν το τηρήσουν αυτό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ερωτήματα προς την Πολιτεία.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την κατασκευή ναών άλλων θρησκειών στην χώρα μας, με αφορμή το πρόσφατο προσκύνημα που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι σε ανοικτό δημόσιο χώρο στην Κόρινθο την προηγουμένη εβδομάδα.
Ο ίδιος τόνισε ότι η εκκλησία δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετη στο δικαίωμα των αλλόθρησκων να λατρεύουν τον Θεό τους με οποιονδήποτε τρόπο τους επιβάλλεται, ωστόσο τίθενται θέματα αμοιβαιότητας σε σχέση με την δυνατότητα κατασκευής ναών στη χωρα μας.

Το θέμα αυτό το ορίζει η Πολιτεία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου και δεν θα πρέπει να εμπλέκεται η Εκκλησία σε αυτό.

Διερωτήθηκε πάντως, αν θα μπορούσε να χτιστεί ένας ορθόδοξος ναός στη Σαουδική Αραβία για παράδειγμα, σχολιάζοντας παράλληλα, ότι τους ορθόδοξους ναούς τους κατασκευάζουν με τον οβολό τους οι πιστοί και όχι όπως γίνεται τώρα, που χρειάζεται να χρηματοδοτήσει το κράτος με 40 εκ. ευρώ για τέμενος και Σχολή Μουσουλμανικών Σπουδών.
Στα ερωτήματα αυτά, πρέπει να απαντήσει η Πολιτεία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου