Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Διαδήλωση στην πρεσβεία του Κατάρ στο Παρίσι. Γιώργου Παπαθανασόπουλου


Διαδήλωση στην πρεσβεία του Κατάρ στο Παρίσι

Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Χιλιάδες Γάλλοι και άλλων εθνοτήτων πολίτες διαδήλωσαν χθες το απόγευμα μπροστά στο κτίριο της πρεσβείας του Κατάρ στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές στις ομιλίες τους κατήγγειλαν ότι το εν λόγω ισλαμικό κράτος είναι, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, ο βασικός χρηματοδότης  των ανταρτών της Συρίας.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν οι αντάρτες της Συρίας είναι φανατικοί ισλαμιστές - "ντζιχαντιστές" κάθε προέλευσης, που σκοπό δεν έχουν μόνο να ανατρέψουν τον Άσαντ, αλλά και να εξοντώσουν τους πολυπληθείς Χριστιανούς της Συρίας.
Μόλις προχθές προχώρησαν σε φόνους χριστιανών στο χριστιανικό χωριό της Μααλούλα, που είναι μια από τις κοιτίδες του ρωμέϊκου χριστιανισμού στη Συρία.
Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν επίσης το Κατάρ ότι είναι το κράτος - ηθικός αυτουργός, των απαγωγών των Μητροπολιτών, και της σφαγής και των βασάνων άλλων κληρικών και λαϊκών χριστιανών της Συρίας, όπως επίσης των καταστροφών ολόκληρων χριστιανικών χωριών, εκκλησιών, μοναστηριών, αλλά και της βίαιης απομάκρυνσης των χριστιανών από τα χωριά και τις πανάρχαιες εστίες τους.
Οι Γάλλοι διαδηλωτές κατήγγειλαν ακόμη ότι το Κατάρ είναι μεταξύ των μεγάλων επενδυτών της χειμαζόμενης οικονομικά Γαλλίας και πως πληρώνει πλουσιοπάροχα τα όπλα και τα πυρομαχικά που αποστέλλονται από γαλλικές πολεμικές βιομηχανίες στους φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες…Οι ίδιοι δεν αποκλείουν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες να εξυπηρετούν, με τα μέσα που διαθέτουν, τα σχέδια του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και των εξαρτώμενων από αυτά τα κράτη ανταρτών, για την εξόντωση των Χριστιανών στη Συρία.
Σημειώνεται ότι η Γαλλία, λόγω της εξάρτησης της από τα πετροδολάρια του Κατάρ, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που ευχαρίστως βλέπει μιαν επίθεση στη Συρία! Ούτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα δεν έχει τόση διάθεση…
  
Να σημειώσουμε πως όταν υπήρξε αυστηρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στο σημερινό Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ  για την επίσκεψη τους στο Κατάρ και τις συζητήσεις τους για επιχειρηματική συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με το ιδιαίτερα επιθετικό ισλαμικό κράτος,  δόθηκε η απάντηση ότι "το χρήμα δεν έχει θρησκεία, ούτε ηθική".
Αλήθεια, σήμερα, μετά τα όσα αποκαλύπτονται για το ρόλο του Κατάρ στην εξόντωση των χριστιανών στη Συρία και η ηθική του αυτουργία στην απαγωγή των Μητροπολιτών οι κύκλοι της Ιεράς Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις ίδιες απόψεις και να έχουν τις ίδιες αντιλήψεις; 
Δεν χωράει στο μυαλό μας πως μαζί με τη Γαλλία θα ήταν και η Εκκλησία της Ελλάδος χρηματοδότης του Κατάρ στην εξόντωση των Χριστιανών της Συρίας.
Είναι βέβαια και το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, που μπρος στο οικονομικό του συμφέρον τοποθέτησε Μητροπολίτη (!) στο Κατάρ και προτίμησε να πληγώσει τις σχέσεις του με την εμπερίστατη Ορθόδοξη Εκκλησία της Συρίας και το εκεί Πατριαρχείο της Αντιοχείας, παρά να μην έχει την εύνοια (!) των εμίρηδων του Κατάρ….- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου