Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Νεαρός Μαροκινός καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή γιατί έγινε Χριστιανός


Νεαρός Μαροκινός καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή γιατί έγινε Χριστιανός

Η οικογένεια ενός νεαρού μαροκινού που καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό ζει απομονωμένη εντός του χωριού  Ain Aicha. Οι κάτοικοι την αποφεύγουν. Ένα ακόμη δράμα που προστίθεται στον εγκλεισμό του γιου τους.
Μια κράτηση που πραγματοποιείται σε δύσκολες συνθήκες. Τον γρονθοκοπούν οι συγκρατούμενοί του επειδή είναι χριστιανός. Η διεύθυνση των φυλακών φοβούμενη για τη ζωή του τον μετέφερε σε ατομικό κελλί.
Η διεθνής κινητοποίηση για το νέο της επαρχίας Τaounate που έγινε χριστιανός  εντείνεται.Μια πρωτοβουλία που εκτείνεται στις 5 ηπείρους είναι η συλλογή υπογραφών  για την απελευθέρωση του Μ.Β και συνοδεύεται από μια επιστολή που  απευθύνεται στον βασιλιά ζητώντας την παρέμβασή του για την απελευθέρωση του.

      «Προς την Αυτού Μεγαλειότητα το Βασιλιά Mohammed VI, προστάτη των δικαιωμάτων και  ελευθεριών των πολιτών. Κοινωνικά  δίκτυα και συλλογικότητες  ,  εμείς ο λαός του Μαρόκου επιθυμούμε να λάβετε θέση και να εγγυηθείτε την ελευθερία της λατρείας και της θρησκευτικής συνείδησης στο Μαρόκο » αναφέρει μεταξύ άλλων αυτή η επιστολή διαμαρτυρίας.Σκοπός των διοργανωτών είναι να φθάσουν τουλάχιστον τις 5000 υπογραφές. Προν το παρόν δεν ξεπερνούν τις 800.
Ο νεαρός καταδικάστηκε από πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Taounate σε 30 μήνες κράτηση. Οι υπογραφές προέρχονται από την Αγγλία,το Βέλγιο, Ιβηρική χερσόνησο και Γαλλία. Οι διοργανωτές καταγγέλουν ως υπεύθυνο τον Abdelilah Benkirane για την αποτυχία της απόπειρας την άνοιξη του 2011 ν΄αναφερθεί η ελευθερία της συνείδησης στην πρώτη μορφή του τελευταίου συντάγματος.
    Τις επόμενες ημέρες  το Εφετείο της  Fès θα προσδιορίσει την ημερομηνία εκδίκασης εκ νέου της υπόθεσης.«Η οικογένειά του επικουρούμενη από δικηγόρους απ΄το  Rabat αλλά και από τον  δικηγορικό σύλλογο της Fès  κατέθεσε προσφυγή »δήλωσε  ο Mohamed Oulad Ayad,πρόεδρος  της AMDH στην περιοχή  Fès.
Ο ίδιος γνωστοποιεί ότι «υπάρχουν πολλές σκιές σ΄αυτήν την υπόθεση».«Γιατί οι αρχές της  Aïn Aïcha  είχαν τοποθετήσει χειροπέδες στον M.B κατά την ανάκριση; Αυτή είναι μια  εξευτελιστική και ταπεινωτική πρακτική για τον υπόδικο. Από την πρώτη ημέρα της κράτησης του στη φυλακή οι συγκρατούμενοί του τον γρονθοκοπούσαν για την θρησκεία του. Ποιός τους πληροφόρησε ότι αυτός ασπάσθηκε τον χριστιανισμό ;  
Χάρη στην κινητοποίηση του AMDH η διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος τον μετέφερε σε εξατομικευμένο κελλί για να μην πέσει θύμα δολοφονίας » πρόσθεσε.
     Τα μέλη της οικογένειάς του υποβάλονται σ΄ένα άλλο βασανιστήριο. «Οι συγχωριανοί τους τους αποφεύγουν. Ζουν απομονωμένοι και σπάνια κάποιοι τους πλησιάζουν. Πρόκειται για μια άλλη μορφή βίας που αποδεικνύει ότι η μαροκινή κοινωνία δεν αναγνωρίζει άλλες θρησκείες», εκμυστηρεύεται ο Oulad Ayad.

 πηγή: yabiladi.com (25/09/13) - truestories.gr

2 σχόλια:

  1. παρακαλώ που δυνάμεθα να ψηφίσουμε; ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρακαλώ πως μπορούμε να ψηφίσουμε για τον αδελφό Μαρονικό; ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου