Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

H Google σχεδιάζει την κατασκευή microchips για τον εγκέφαλό μας(;)


H Google σχεδιάζει την κατασκευή microchips για τον εγκέφαλό μας(;)

Όπως αποκάλυψε ο Ben Gomes της Google, ο κολοσσός της αναζήτησης εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω στην ανάπτυξη microchips που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και θα διαβάζουν τη σκέψη μας ώστε να προβλέπουν τι θέλουμε να αναζητήσουμε κάθε φορά και να μας παρουσιάζουν τις αντίστοιχες πληροφορίες.
Στην προσπάθεια αυτή θα βοηθούν φυσικά και όλα τα προσωπικά δεδομένα που η Google έχει συλλέξει και συνεχίζει να συλλέγει όλα αυτά τα χρόνια για εμάς.
H αρχή έχει ήδη γίνει με την ανάπτυξη microchips για τον χειρισμό αναπηρικών καροτσιών με τη δύναμη της σκέψης, ωστόσο ο Ben Gomes εξηγεί ότι η πραγματοποίηση αναζητήσεων είναι κάτι πιο πολύπλοκο και απαιτεί την εξέλιξη της υπάρχουσας τεχνολογικής υποδομής.
Πάντως με τα όσα ακούμε για το PRISM και όλη αυτή την λεπτομερέστατη καταγραφή των δεδομένων μας, η τοποθέτηση ενός τέτοιου chip στον εγκέφαλο μας δεν ακούγεται και πολύ πειστική…
[via]  -  techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου